Σε ειδική συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου  που θα πραγματοποιηθεί στον Βόλο, στο συνεδριακό κέντρο της Μητρόπολης , θα συζητηθούν την Τρίτη στις 5.30 το απόγευμα τα μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα της πόλης σε ανοιχτή συζήτηση.

Κεντρικά ζητήματα θα είναι η ΑΓΕΤ και η απόφασή της να παρακάμψει το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της πόλης, που προβλέπει την μελλοντική μετεγκατάστασή της,  χαρακτηρίζοντας την ζώνη της επιχειρηματικό πάρκο, αλλά και η σχεδιαζόμενη μονάδα LNG στον Παγασητικό.

Οι εισηγήσεις της Περιφέρειας είναι αρνητικές και στα δύο ζητήματα και ζήτησε να έχει λόγο και η MEDITERRANEAN GAS Α.Ε για να αναπτύξει τα επιχειρήματά της, για το LNG, αλλά είναι αμφίβολο εάν θα εμφανιστεί.

Η Τακτική Συνεδρίαση συγκαλείται στο Βόλο , μετά από έγκριση σχετικής πρότασης της Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χρύσας Τσαγανού στην τελευταία συνεδρίαση του σώματος λόγο της ειδικής βαρύτητας των παραπάνω θεμάτων για την τοπική κοινωνία, ώστε να διευκολυνθούν οι τοπικοί φορείς και όσοι πολίτες επιθυμούν, να συμμετάσχουν στην συνεδρίαση.

Η συνεδρίαση θα μεταδίδεται σε ζωντανή σύνδεση. 

Προηγούμενο άρθροΝ. Ανδρουλάκης: Ξεχασμένη οριστικά η Θεσσαλία
Επόμενο άρθροΔιημερίδα με θέμα: «Γεωργική και Κτηνοτροφική Ανάπτυξη Θεσσαλίας-Προβλήματα-Προοπτικές»