Η καρδια της Αστρονομιας θα κτυπησει ακομη μια φορα στον Βολο.Το 11ο Συνεδριο Ερασιτεχνικης Αστρονομιας θα φιλοξενηθει στο πολιτιστικο κεντρο Νεας Ιωνιας τις 1 εως 3 Νοεμβριου 2019.. Όπως γραφει ο καθηγητής Λουκάς Ζαχείλας Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας & Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής στην προσκληση της σελιδας του συνεδρίου:

“Αγαπητοί φίλοι, συνάδελφοι, και λάτρεις της Ερασιτεχνικής Αστρονομίας,

Ήταν 1 Οκτωβρίου του 1999 όταν ξεκινούσε αυτό το υπέροχο ταξίδι. Ήταν το 1ο Συνέδριο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας και διοργανωτής η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος μετά από την υπέροχη ιδέα του (τότε) Προέδρου κ. Κων/νου Μαυρομμάτη.
Την 1η Νοεμβρίου 2019 θα κλείσουμε 20 χρόνια (και 1 μήνα) από εκείνη τη μέρα. Από τότε πολλά έχουν αλλάξει στον χώρο της Αστρονομίας (γενικά) και της Ερασιτεχνικής Αστρονομίας (ειδικά).

Νέοι: άνθρωποι, σύλλογοι, γαλαξίες, υπερκαινοφανείς
Νέες: θεωρίες, ανακαλύψεις, διαστημοσυσκευές, τεχνικές, φωτογραφικές μηχανές
Νέα: τηλεσκόπια, πλανητικά συστήματα, βαρυτικά κύματα

Αλλά και κάποια μείνανε ίδια: η αγάπη μας για το Σύμπαν, η περιέργειά μας για το άγνωστο, η φιλία των Συλλόγων μας και ο αειθαλής Κων/νος Μαυρομμάτης.
Όλα αυτά καλούμαστε να τα ξαναζήσουμε στο 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας 2019 στο Βόλο. Να κρατήσουμε ζωντανή την Αστρονομία (πού καταντήσαμε;) στην Ελλάδα! Στην χώρα που γεννήθηκε ο πατέρας της Αστρονομίας, ο Ίππαρχος. Να κρατήσουμε ζωντανή την φιλία μας και να ανανεώσουμε τους όρκους μας!

Σας περιμένουμε!”