Στις 23-25 Νοεμβρίου 2018, στο Ξενοδοχείο Imperial, στη Λάρισα, θα πραγματοποιηθεί το 69ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Βιοχημείας και Μοριακής Βιολογίας (ΕΕΒΜΒ). Την οργανωτική-επιστημονική επιτροπή του Συνεδρίου αποτελούν καθηγητές μέλη του Εργαστηρίου Βιοχημείας του Τμήματος Ιατρικής και του Τμήματος Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το Συνέδριο, που τελεί υπό την αιγίδα των παραπάνω Τμημάτων, αναμένεται να παρακολουθήσουν περισσότεροι από 800 καθηγητές, ερευνητές και φοιτητές από διάφορα πεδία των Βιοεπιστημών, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διαλέξεις με τις νέες ανακαλύψεις διακεκριμένων επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Ανάμεσα στους προσκεκλημένους ομιλητές του Συνεδρίου περιλαμβάνονται οι: Prof. Iain Mattaj, Γενικός Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας (EMBL) στη Χαϊδελβέργη της Γερμανίας, Prof. Sir Peter Ratcliffe, Διευθυντής του Ινστιτούτου Ανακάλυψης Θεραπευτικών Στόχων του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Prof. Anne Osbourn, Διευθύντρια του Norwich Research Park Industrial Biotechnology Alliance και ερευνήτρια του John Innes Centre στο Norwich της Αγγλίας, Prof. David Stuart, Διευθυντής του Τμήματος Δομικής Βιολογίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Δρ. Αντώνης Κορομηλάς, Καθηγητής του Τμήματος Ογκολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου McGill, Δρ. Όθων Ηλιόπουλος, Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Harvard, Δρ. Νίκος Κυρπίδης, Διευθυντής του Προγράμματος Γενωμικής Βιολογίας του DOE Joint Genome Institute, Berkley Lab του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, Δρ. Γιώργος Χριστοφίδης, Καθηγητή Λοιμωδών Νοσημάτων του Imperial College του Λονδίνου, Δρ. Σπύρος Γεωργάτος, Καθηγητής Βιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Παν. Ιωαννίνων, Δρ. Γεώργιος Σπυρούλιας, Καθηγητής στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Παν. Πατρών, Δρ. Χρήστος Τσατσάνης, Καθηγητής Κλινικής Χημείας στην Ιατρική Σχολή του Παν. Κρήτης, Δρ. Χρήστος Ζέρβας, Εντεταλμένος Ερευνητής στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (IIBEAA), Δρ. Κατερίνα Κατσάνη, Επικ. Καθηγήτρια στο Τμήμα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής του Δημοκριτείου Παν. Θράκης και Δρ. Γρηγόρης Αμούτζιας, Επικ. Καθηγητής Βιοπληροφορικής στη Γενωμική στο Τμήμα Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας του Παν. Θεσσαλίας.
Εκτός των προσκεκλημένων ομιλιών, στο Συνέδριο θα ανακοινωθούν 250 νέες ερευνητικές εργασίες υπό τη μορφή σύντομων προφορικών ή αναρτημένων παρουσιάσεων που προέρχονται από μέλη της ΕΕΒΜΒ που εργάζονται σε Ελληνικά αλλά και ξένα εργαστήρια. Μια ημέρα πριν την έναρξη του Συνεδρίου (Πέμπτη 22 Νοεμβρίου) θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο η 6η Ημερίδα – Forum των Νέων Επιστημόνων της ΕΕΒΜΒ, η οποία οργανώνεται ανεξάρτητα από μία επιτροπή νέων ερευνητών. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου https://eebmb2018.gr

Προηγούμενο άρθροΗμερίδα για το Erasmus+ στο ΠΘ
Επόμενο άρθροΗ έκθεση «Αίνιγμα/Ænigma. Giorgio de Chirico & Alberto Savinio»