Κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας (World Health Day), η οποία επικεντρώνεται σε σημαντικά προβλήματα της δημόσιας υγείας που απασχολούν την ανθρωπότητα. Σήμερα όλος ο πλανήτης παλεύει ν’ αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις του covid-19.
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα και με τις συνθήκες που δημιουργεί η Σημερινή πανδημία είναι περισσότερο από ποτέ επιβεβλημένο να τιμήσουμε όλους τους επαγγελματίες υγείας όλων των κλάδων που δίνουν καθημερινό αγώνα να σώσουν ζωές. Άνθρωποι με μορφή ήρωα που παρέχουν υψηλής ποιότητας περίθαλψη και φροντίδα, χωρίς επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, έστω και ως ηθική επιβράβευση και όχι μόνο χειροκροτήματα.
Επίσης τιμούμε και τους 25 υγειονομικούς θύματα αυτής της μάχης.
Σήμερα κατανοούμε και την αξία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που ξεκίνησε από το 1986,αρκεί να λάβουμε υπόψη μας σε κάθε Κέντρο Υγείας του Ν. Μαγνησίας ,πέρα από τις υπόλοιπες τρέχουσες εργασίες, γίνονται καθημερινά περίπου 200 εμβολιασμοί,.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
Ισχυρή Δημόσια Υγεία με επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση. Ισχυρό δημόσιο και δωρεάν Εθνικό Σύστημα Υγείας. Καλούμε την ’’ όποια ‘’ Κυβέρνηση να ακούσει τα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών και να προχωρήσει άμεσα σε λήψη ουσιαστικών μέτρων στήριξης των δημόσιων δομών υγείας.
Την ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ) του συνόλου του προσωπικού των νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας.
Διεκδικούμε, μέσα θεραπείας και φαρμάκων για τους νοσούντες, καθώς και την εξασφάλιση όλων των απαραίτητων εμβολίων, για τον μαζικό και έγκαιρο εμβολιασμό όλου του πληθυσμού.
Διεκδικούμε ισχυρότερη πρωτοβάθμια υγεία τόσο με τη διεξαγωγή όλων των τεστ(rapid και pcr) ,όσο και με την παρακολούθηση των ασθενών στο σπίτι.
Και τέλος να θυμόμαστε όταν η κρίση θα περάσει, ότι η υγεία του λαού είναι το θεμέλιο πάνω στο οποίο οικοδομείται η ευημερία και η δύναμη κάθε κράτους.