Σε ανάρτηση του Αντιπεριφερειάρχη στο Facebook

Σε επιστολή τους προς την πολιτική ηγεσία της κυβέρνησης(!) το Σωματείο Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων καταγγέλλει τον Αντιπεριφερειάρχη Γ.Ιγγλέση ότι τους κατηγορεί με ανάρτησή του στο Facebook πως “ξύνονται και δεν δουλεύουν”.

Η επιστολή:

Προς: Αξιότιμο κ. Πρωθυπουργό, Υπουργό Επικρατείας κ. Γ. Γεραπετρίτης, ΥΕΘΑ κ. Νικο Παναγιωτόπουλο , ΥΠΕΣ κ. Μάκη Βορίδη, ΥΦΕΘΑ κ. Νίκο Χαρδαλιά, Αναπληρωτής ΥΠΕΣ κ. Στέλιος Πετσας , Κόμματα Ελληνικού Κοινοβουλίου, Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρια, ΜΜΕ. 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ κ. Ιγγλέση Γρηγόρη

Το Σωματείο Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΟΕΔ) είναι στην δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσει ότι ο Αντιπτέραρχος ε.α. και Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας  κ. Ιγγλέσης Γρηγόριος, με σχόλιο του σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης «facebook στο προσωπικό του προφίλ, δημόσια αναφέρεται σε συνάδελφους στρατιωτικούς Ελαφρας Υπηρεσίας σε σχόλιο του για τον συνδικαλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις,  με το εξής τουλάχιστον απαξιωτικό σχόλιο «ελαφρας υπηρεσίας χωρίς να έχουν δουλέψει καθόλου (ξύνουν τα αχαμνά τους όλη μέρα) είναι πολύ κακό.»

Καταρχάς θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε τι σημαίνει Ελαφρας Υπηρεσίας. Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων είναι δυνατόν λογω ειδικών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζουν , τα οποία πιστοποιούνται από αρμόδιο Ιατρικό Συμβούλιο, να χαρακτηριστούν με Απόφαση του Υπουργού μετά από πρόταση του Αρχηγού ως Αξιωματικοί Υπηρεσίας Γραφείου ή Ελαφρας Υπηρεσίας.

Τα Στελέχη αυτά έχουν χαρακτηριστεί στις κατηγορίες αυτές από συνέπεια τραύματος που έχουν υποστεί σε διατεταγμένη υπηρεσία ή σε μη διατεταγμένη υπηρεσία ή από συνέπεια νοσήματος.

Τα Στελέχη αυτά τα τοποθετεί η Υπηρεσία, ανάλογα με τις γνώσεις τους  και τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν σε γραφειακά καθήκοντα.

Για να γίνει πλήρως κατανοητό λοιπόν πολλά από τα στελέχη αυτά μετά την αποστρατεία τους, θα μεταφερθούν στην κατηγορία Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ).

Επίσης θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για όσους δεν γνωρίζουν ότι δεν ήταν επιλογή τους η κατάσταση υγείας τους, αλλά ζουν  και θα πεθάνουν με αυτή.

Επίσης το «σταυρό» αυτό τον περνανε με το σύνολο της οικογενείας τους, περήφανα, αισιόδοξα με όρεξη ,χαρά ,εργασία, προσφορά, έτοιμοι να δώσουν  και την ψυχή τους για την αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων και την ακεραιότητα της Πατρίδας μας.

Θα θέλαμε επίσης να γνωρίσουμε, ότι όταν αναφέρεται κάποιος στη λέξη Ελαφρας Υπηρεσίας στις Ένοπλες Δυνάμεις, αναφέρεται και σε ένα ταυτόχρονα πολίτη του Ελληνικού κράτους, όπως τα  εκατομμύρια Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) ανά τον κόσμο.

Τέλος εκφράζουμε τη λύπη μας όπως μας μεταφέρθηκε από μελή του Σωματείου μας και ζητάμε να αποδοκιμαστούν τέτοιου είδους απόψεις και τοποθετήσεις.

       Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για το πολύτιμο χρόνο σας.

                       Με ιδιαίτερη τιμή και εκτίμηση

            Ο                                                                   Ο

     Πρόεδρος                                                    Αντιπρόεδρος

         Δημήτριος Κοντούρης                                       Θωμάς Ντιντιός

               6972828656                                                     6983509548