Πηγή: magnesianews.gr

Τον τεχνοκράτη Απόστολο Παπαδούλη προτείνει, ως επικεφαλής ψηφοδελτίου για το Δ. Βόλου, το ΚΙΝΑΛ Μαγνησίας, όπως έγινε γνωστό πριν λίγα λεπτά, με την ολοκλήρωση και της συνεδρίασης της Ν.Ε. του ΚΙΝΑΛ στο νομό, παρουσία του στελέχους κ. Βασίλη Κεγκέρογλου.
Στο τραπέζι της συζήτησης έπεσε το όνομα του κ. Παπαδούλη και του δημοσιογράφου Γιάννη Αναστασίου, με τον πρώτο, να λαμβάνει τελικά το “πράσινο φως”. Μάλιστα ο κ. Βασίλης Κεγκέρογλου τόνισε ότι, ακόμη και αν δεν επιτευχθεί σύγκλιση με τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ θα κατέλθει αυτόνομα στις εκλογές για τον Δήμο Βόλου με υποψήφιο δήμαρχο τον κ. Παπαδούλη.

Σε δήλωσή της μετά τη συνεδρίαση της Ν.Ε. η γραμματέας Φούλη Τσιώμου τόνισε ότι “το θεσμικό όργανο της Ν.Ε. του Κινήματος Αλλαγής, με την τοπική οργάνωση του Δήμου Βόλου, αφού αξιολόγησε τις δύο υποψηφιότητες που είχε στη διάθεσή του, αποφάσισε ομόφωνα την επιλογή της υποψηφιότητας του Απόστολου Παπαδούλη, με την προτροπή να ηγηθεί ενός ευρύτερου ψηφοδελτίου και καλούμε όλες τις πολιτικές, κοινωνικές και πολιτισμικές δυνάμεις του τόπου μας, να συμπορευτούν σ’ αυτό τον αγώνα”.
Η γραμματέας του ΚΙΝΑΛ δήλωσε ότι η δεύτερη υποψηφιότητα ήταν του Γιάννη Αναστασίου, που αξιολογήθηκε θετικά επίσης, αλλά προκρίθηκε ο κ. Παπαδούλης.

Σε ερώτηση αν τον κ. Αναστασίου προκρίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, τι θα κάνει το ΚΙΝΑΛ, ο Βασίλης Κεγκέρογλου, απάντησε ότι «δεν μας απασχολούν οι υποψηφιότητες προσώπων άλλων κομμάτων», ενώ η κα Τσιώμο εκτίμησε ότι ο κ. Αναστασίου θα ακολουθήσει τη διαδικασία που προτείνει το Κίνημα Αλλαγής.

Κατεύθυνση ευρύτατου ψηφοδελτίου
Ο Βασίλης Κεγκέρογλου είπε ότι ΚΙΝΑΛ ξεκίνησε τις θεσμικές διαδικασίες σε κάθε Περιφέρεια και Δήμο, προκειμένου τα τοπικά θεσμικά όργανα και οι τοπικές κοινωνίες να αναδείξουν τις υποψηφιότητες που θα προτείνει στους πολίτες και στους δημότες. Όπως είπε παρουσιάστηκαν οι 13 περιφερειάρχες της χώρας και ελπίζει να εκλεγούν οι περισσότεροι «προκειμένου να συμβάλλουμε στην περιφερειακή ανάπτυξη με τον καλύτερο τρόπο, για να περάσει η Ελλάδα μια νέα περίοδο ευημερίας με οικονομική ανάκαμψη, οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή». 

Για τους Δήμους στις έδρες των νομών είπε ότι το κόμμα στους στηρίζει γιατί παίζουν σημαντικό ρόλο στην τοπική ανάπτυξη και στην υποστήριξη του πολίτη και κάθε τοπικής δραστηριότητας που μπορεί να φέρει ευημερία και τοπικό πλούτο σε κάθε οικογένεια, να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που υπάρχουν τοπικά, τη φτώχεια και την αδυναμία να επιβιώσουν πολλές οικογένειες. 

«Μετά την επιλογή του επικεφαλής, ξεκινά η δική του δουλειά, προκειμένου να συγκροτήσει ένα αξιόλογο ψηφοδέλτιο που θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα τοπικής ανάπτυξης, σύμφωνα με τα οράματα των ανθρώπων της κοινωνίας του Βόλου και όχι τις σκοπιμότητες», υπογράμμισε ο κ. Κεγκέρογλου. 

Όπως είπε, η προσπάθεια θα πρέπει να είναι στην κατεύθυνση δημιουργίας ενός ευρύτατου ψηφοδελτίου. «Το ΚΙΝΑΛ μιλάει για την εθνική συνεννόηση σε κεντρικό επίπεδο και θα πρέπει να υπάρξει και τοπική συνεννόηση και αυτό προτρέπουμε να κάνουν οι δυνάμεις σε κάθε τόπο και ιδιαίτερα σε κάθε τόπο», τόνισε, ενώ απηύθυνε .πρόσκληση σε όλες τις δυνάμεις, χωρίς αποκλεισμούς από το δημοκρατικό «τόξο», με εξαίρεση τις δυνάμεις που δεν συνάδει η πολιτική τους με τον ευρωπαϊκό δημοκρατικό δρόμο.

Για τον ανοιχτό διάλογο με τον ΣΥΡΙΖΑ, το στέλεχος του ΚΙΝΑΛ ανέφερε πως έχουν απορριφθεί οι κεντρικές συμφωνίες με όλα τα Κόμματα, γιατί οι συνεννοήσεις θα πρέπει να είναι σε τοπικό επίπεδο. «Δεν είναι υποχρεωτικό να υπάρχουν συμφωνίες σε κεντρικό επίπεδο για να υπάρξει μία τοπική συνεννόηση και συνεργασία, αυτό θα ήταν καταστρατήγηση της έννοιας της αυτοδιοίκηση», είπε.

Ο Β. Κεγκέρογλου διέψευσε ότι υπήρξε συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ για κοινό υποψήφιο και πρόσθεσε ότι αυτά θα ξεκινήσουν με πρωτοβουλία του ίδιου του υποψηφίου, ενώ επανέλαβε ότι δεν υπάρχει κανένας αποκλεισμός, εφ’ όσον συμφωνεί με το πλαίσιο και το όραμα του υποψηφίου.

Προηγούμενο άρθρο«ΕΠΙΣΚΕΨΗ DONGBEI UNIVERSITY OF FINANCE & ECONOMICS» στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Επόμενο άρθροΠερί αξιολόγησης…