Τιτάνια μάχη με τις φλόγες δίνουν πυροσβεστικές δυνάμεις στα μέτωπα της φωτιάς που βρίσκονται σε εξέλιξη σε Αχαΐα, Ζάκυνθο, Χίο, Πρέβεζα και Άρτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Αχαΐα, όπου πνέουν ισχυροί άνεμοι με ριπές 9 μποφόρ, υπάρχουν τρεις διαφορετικές πυρκαγιές.

Η πρώτη και κύρια στην περιοχή Ίσωμα, κοντά στη ΒΙΠΕ, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Συνολικά επιχειρούν σε κύκλο 20 εναέρια μέσα, εκ των οποίων το ένα συντονιστικό. Η φωτιά κινείται προς Κάτω Αλισσό.

Η δεύτερη φωτιά καίει στην περιοχή Γλαύκος και έχει ελεγχθεί, ενώ η τρίτη είναι σε εξέλιξη στην περιοχή Πλατάνι. Η φωτιά καίει πλησίον κατοικημένης περιοχής και επιχειρούν δύο Canadair.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στα Φλογεραίικα, στο Πλατάνι και στα Δεμένικα Αχαΐας επιχειρούν 140 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων και 41 οχήματα, ενώ για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 17 Α/Φ και 4 Ε/Π, εκ των οποίων το 1 Ε/Π για τον συντονισμό τους. Συνδρομή από υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Την ίδια ώρα, υπό τον συντονισμό του ΚΕΠΙΧ, σε ετοιμότητα βρίσκονται τρία πλωτά του Λιμενικού (δύο περιπολικά και ένα αντιρρυπαντικό σκάφος) καθώς και ιδιωτικά σκάφη, στη θαλάσσια περιοχή από τα Καμίνια έως τα Βραχναίικα Πάτρας, για πιθανή παροχή συνδρομής λόγω πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στο Πλατάνι Αχαΐας.

Παράλληλα, όπως φαίνεται σε βίντεο του Orange Press Agency από τη Βιομηχανική Περιοχή Πατρών, εγκαταστάσεις και εργοστάσια έχουν τυλιχθεί στις φλόγες, ενώ η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολα
Έκλεισαν και τα δύο ρεύματα της νέας Εθνικής οδού Πατρών-Πύργο
Εικόνες από το μέτωπο της φωτιάς σε Καμίνια, Βραχναίικα, Τσουκαλαίικα


Φωτιά στη Χίο: Έχουν απεγκλωβιστεί 63 άτομα από παραλίες
Μέχρι στιγμής έχουν απεγκλωβιστεί 40 άτομα από ιδιωτικά σκάφη και 23 άτομα από πλωτό του Λιμενικού Σώματος.
Σε ετοιμότητα το Λιμενικό για να συνδράμει στη φωτιά της Αχαΐας
Υπό τον συντονισμό του ΚΕΠΙΧ, σε άμεση ετοιμότητα βρίσκονται 3 πλωτά του Λιμενικού Σώματος (2 Περιπολικά Σκάφη ΛΣ και 1 Αντιρρυπαντικό σκάφος ΛΣ) και ιδιωτικά σκάφη στη θαλάσσια περιοχή από τα Καμίνια έως τα Βραχναίικα Πάτρας, προς παροχή συνδρομής λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς στην περιοχή Πλατάνι Αχαΐας.
Σε επιφυλακή το νοσοκομείο Χίου
«Το Νοσοκομείο Χίου είναι σε επιφυλακή και ήδη δέχεται ανθρώπους που έχουν ανάγκη και κυρίως αναπνευστικά προβλήματα. Σε λίγο θα δεχόμαστε και στο Κέντρο Υγείας (όχι ακόμη). Ομάδα από το Νοσοκομείο έχει ξεκινήσει και κατευθύνεται στις πληγείσες περιοχές για την παροχή υγειονομικής φροντίδας επί τόπου. Το ΕΣΥ είναι παρών στη μάχη» ενημέρωσε στο Χ ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης
«Η καταστροφή είναι ολοκληρωτική. Η φωτιά σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά της» είπε κάτοικος στον ΣΚΑΙ


Νέο 112 στην Στάμνα Αιτωλοακαρνανίας: Απομακρυνθείτε προς Μεσολόγγι
Ισχυροί άνεμοι με ριπές 9 μποφόρ πνέουν στην Αχαΐα, όπου οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν τιτάνια μάχη για να προστατεύσουν περιουσίες 


Απεγκλωβίζονται πολίτες από παραλίες της Χίου
Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) πραγματοποιείται από το μεσημέρι επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό ατόμων που βρίσκονται στις παραλίες Λημνιά και Αγία Μαρκέλλα, στη βόρεια Χίο, μετά την φωτιά στην περιοχή της Βολισσού.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν πέντε πλωτά περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος, ένα ναυαγοσωστικό, ένα πλωτό περιπολικό ανοιχτής θαλάσσης, καθώς και ιδιωτικά σκάφη που συνδράμουν στις προσπάθειες μεταφοράς των πολιτών σε ασφαλές σημείο.

Ένας 41χρονος φέρει ελαφρά τραύματα
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στα μέτωπα της Αχαΐας έχουν καεί σπίτια, ενώ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο -όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Ηλίας Θεοδωρόπουλος- έχει μεταφερθεί ένας άνδρας 41 ετών με ελαφρά εγκαύματα στα χέρια και στο μέτωπο.

Ο κ. Θεοδωρόπουλος ανέφερε επίσης ότι έχουν τεθεί σε ετοιμότητα το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, η πλαστική χειρουργική κλινική του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας», καθώς και τα Κέντρα Υγείας Κάτω Αχαΐας και Χαλανδρίτσας.

Πηγή: iefimerida.grΤρεις πυρκαγιές στην Αχαΐα, καίγονται σπίτια -Μαίνονται τα μέτωπα σε Ζάκυνθο, Πρέβεζα, Άρτα και Χίο, μπαράζ 112 για εκκενώσεις – iefimerida.gr

Προηγούμενο άρθροΔιαμαρτυρία αύριο στο Βόλο στην άφιξη του ισραηλινού κρουαζιερόπλοιου Crown Iris
Επόμενο άρθροΝεκρός 76χρονος που έπεσε σε πηγάδι σε κτήμα στο Καζανάκι