Στην πλατεία των Σταγιατών βρέθηκε σήμερα ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, συνοδευόμενος από την αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτής του Κόμματος του Σοφία Σακοράφα.

“Αυτό που συμβαίνει στις Σταγιάτες είναι μια μικρογραφία του αγώνα που δίνει ο ελληνικός λαός στο σύνολό του, εναντίον μιας νέας επιδρομής από μια παρασιτική ολιγαρχία που κάποτε μέσα από τα μεγάλα ολυμπιακά έργα πλούτιζαν σε βάρος του ελληνικού λαού, o οποίος φορτώθηκε όλο το χρέος που έσκασε το 2010 με αποτέλεσμα μια μνημονιακή τραγωδία δεκαετίας, ενώ έρχεται και δεύτερη όπως φαίνεται» τόνισε σε δήλωσή του ο κ. Βαρουφάκης.
Όπως σημείωσε, σήμερα επειδή έχει πτωχεύσει ακόμη και η ολιγαρχία όσον αφορά τις δυνατότητες να συνεχίσουν το ίδιο αλισβερίσι της διαπλοκής με πριν, έχουν στοχοποιήσει συγκεκριμένα δημόσια αγαθά, είτε αυτά είναι η υγεία.
«Ο λόγος που η κυβέρνηση δεν ενισχύει επίτηδες το εθνικό σύστημα υγείας είναι ακριβώς αυτό, ότι θα θύμωνε την ολιγαρχία, την παρασιτική την οποία εξυπηρετεί ο κ. Μητσοτάκης, η οποία θέλει να ιδιωτικοποιήσει τα πάντα, ακόμη και το νοσοκομείο Παπανικολάου ή το ΚΑΤ στην Αθήνα. Το ίδιο ισχύει και με τα σχολεία, η μη ενίσχυση των δημόσιων σχολείων είναι υπέρ των σχολαρχών και βέβαια τώρα έχουμε άλλα δύο πεδία δόξης λαμπρής για τους ολιγάρχες, το νερό και τα σκουπίδια» είπε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στην ιδιωτικοποίηση του νερού επισήμανε ότι προσέκρουσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, και τους δημιούργησε κάποια προβλήματα αλλά θα το συνεχίσουν.

«Αυτό που γίνεται στις Σταγιάτες με την Κρύα Βρύση είναι μια μικρογραφία του συνολικότερου προβλήματος. Τα σκουπίδια είναι το άλλο θέμα το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους. Γιατί πρώτον βαθαίνει η πτώχευση του ελληνικού δημοσίου από τον τρόπο που γίνεται αυτή η απίστευτη σπατάλη υπερ των ιδιωτών και το περιβάλλον που καταστρέφεται. Γι αυτό θεωρούμε ως ΜΕΡΑ25 ότι αυτή η πρωτοβουλία των κατοίκων των Σταγιατών είναι μια πρώτη κίνηση αντίστασης που αφορά, πέραν της περιοχής, όλη την Ελλάδα και τον αγώνα να διασφαλίσουμε κάποια δημόσια αγαθά, υπέρ του ελληνικού λαού»

Ερωτηθείς για τη χλωρίωση του νερού ο κ. Βαρουφάκης απάντησε ότι «στο Πήλιο, στον Ταύγετο, στα ψηλά μας τα βουνά για αιώνες οι κρύες βρύσες ήταν πηγή υγείας».

ΠΗΓΗ:e-thessalia.gr