Απάντηση Κώστα Γαργάλα
Με μια ειρωνική και αυτάρεσκη ανάρτηση για το έργο της δημοτικής αρχής , απαντά ο Πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Γιώργος Βλιώρας στο φωτορεπορτάζ του πρώην δημοτικού Συμβούλου Κώστα Γαργάρα που απέδειξε την εγκατάλειψη από την Δημοτική Αρχή Μπέου 6 δημοτικών γηπέδων της πόλης όπως και αυτό της Μητρόπολης στο Αλιβέρι που έχει πλαστικό χλοοτάπητα από το ΕΣΠΑ. Ο κ. Βλιώρας ουσιαστικά λέει ότι τα γήπεδα εγκαταλείφθηκαν από τον Δήμο γιατί δεν τα ζητούσε κανένας!… λες και η δημοτική αρχή Μπέου αυτό του ΕΑΚ που το ζητά ο Ολυμπιακός Βόλου χρόνια τώρα το αναβάθμισε, όπως φρόντισε να αναβαθμίσει το γήπεδο της Νεάπολης που ήθελε μια περίοδο ο ΝΠΣ. Η ανάρτηση Βλιώρα συνοδευέται με φωτογραφίες σε γήπεδα που έγιναν πανάκριβες παρεμβάσεις πλαστικού χλοοτάπητα όπως το βοηθητικό του ΕΑΚ, το Βασδέκειο, κ.α, που όμως δεν σημαίνει ότι δικαιολογείται η αδιαφορία της δημοτικής Αρχής για τα έξι δημοτικά γήπεδα που ρημάζουν. Η ανάρτηση:
“Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΓΑΡΓΑΛΑ ………..
Και εκεί που κυλούσαν όλα ήρεμα ξύπνησε ένα πρωί θυμωμένος και οργισμένος ο κύριος Γαργαλας ( αλήθεια πόσο μας έλειψε η παρουσία του αυτά τα 4 χρόνια από τα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου ). Πήρε λοιπόν την κάμερα του κ ξεκίνησε να φωτογραφίσει την εγκατάλειψη των γηπέδων ποδοσφαίρου σε διάφορες περιοχές του Δήμου μας κ με αυτόν τον τρόπο να ξυπνήσει τους δημότες του Βόλου … να τους επαναφέρει στην τάξη και να τους θυμίσει πόσο καλά περνούσαν όλοι με τις προηγούμενες Δημοτικές αρχές τις προοδευτικές…… και να ενωθούν να ξεσηκωθούν γιατί το γήπεδο της Μακρινίτσας (ένα νταμάρι μικρών διαστάσεων που με δυσκολία φτάνει αυτοκίνητο ) έχει εγκαταλειφθεί το ίδιο και στα Μελισσατικα και στο Διμήνι , το γήπεδο Αργώ στα Πευκάκια .
Το κατά πόσο ένας αθλητικός χώρος είναι χρήσιμος αποδεικνύεται από την χρήση του και από την ανάγκη χρησιμοποίησης του από τους αθλούμενους, όλα τα γήπεδα που αναφέρει στο άρθρο του ο κος Γαργαλας βρίσκονται σε περιοχές όπου δεν υπάρχει ανάγκη χρήσης αυτών των γηπέδων , απόδειξη ότι για όλα αυτά τα γήπεδα δεν μας ζητήθηκε από τις τοπικές κοινωνίες να παρέμβουμε. Αυτά τα γήπεδα τα παραλάβαμε εγκαταλειμμένα κάναμε στην αρχή κάποιες παρεμβάσεις αλλά δεν υπήρχε ζήτηση και χρήση , άφησα τελευταίο το Δημητριάς ένα γήπεδο με πλαστικό τάπητα που την χρήση του την είχε η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ και την επέστρεψε στον Δήμο Βόλου επειδή δεν μπορούσε να το λειτουργήσει εξαιτίας των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή με τους ΡΟΜΑ .
Η Δημοτική αρχή του Δήμαρχου μας ΑΧ.ΜΠΕΟΥ αφουγκράζεται τις ανάγκες των δημοτών και δημιουργεί εγκαταστάσεις με ποιότητα κ ασφάλεια θα θυμίσω ενδεικτικά κάποιες παρεμβάσεις σε αθλητικούς χώρους .
ΒΑΣΔΕΚΕΙΟ , ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΕΑΚ ,ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΡΤΑΡΙΑΣ , ΓΗΠΕΔΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ,ΓΗΠΕΔΟ ΑΓΡΙΑΣ , ΓΗΠΕΔΟ ΛΕΧΩΝΕΙΩΝ ,ΓΗΠΕΔΟ ΑΓΧΙΑΛΟΥ , ΓΗΠΕΔΟ ΑΙΔΙΝΙΟΥ και φυσικά την απόκτηση του ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ …..
Καταλαβαίνω απόλυτα την οργή του κύριου ΓΑΡΓΑΛΑ που δεν προέρχεται από την εγκατάλειψη των συγκεκριμένων γηπέδων ( έξαλλου ούτε που γνώριζε την ύπαρξη τους ) αλλά από το γεγονός ότι βλέπει ότι ξεκίνησαν οι διεργασίες για τον αντίπαλο του Δήμαρχου μας στις ερχόμενες εκλογές και πάλι ο ίδιος δεν βρίσκεται μέσα σε αυτές και είπε και αυτός να δηλώσει παρών ( όπως και στις προηγούμενες που αγνοήθηκε και κατέβηκε ο Ιάσων με τους μαρκαδόρους με τα γνωστά αποτελέσματα ).
ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ”
Η βιτρίνα
και η εγκατάλειψη
Η απάντηση του Κώστα Γαργάλα
Μια οφειλόμενη, ενίοτε σουρεαλιστική, καθώς αρμόζει σε ανάρτηση – απάντηση ο κ. Γαργάλας:
“Για να καταλάβετε το ύφος και το πολιτικό “ανάστημα” ανθρώπων που ενδεχομένως κάτω από άλλες συνθήκες, και κατά πως λέει η σοφή και μη κολάσιμη λαϊκή ρήση, δεν θα τους γνώριζε ούτε η μάνα τους.
1) Τα 5 γήπεδα δεν τα χρειάζονται οι πολίτες ούτε τα Αθλητικά Σωματεία της πόλης ούτε οι πολίτες , δεν υπήρχε ζήτηση για χρήση και γι’ αυτό παρατήθηκαν στο έλεος του χρόνου και στην μοίρα τους. Αντιλέγω: Προφανώς τα μεγάλα Σωματεία της περιοχής μας ο ΟΣΦΠ, ο ΠΑΟ , η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ, ο ΑΡΗΣ κλπ αξιοποίησαν τις υπόλοιπες Παγκόσμιου επιπέδου αθλητικές εγκαταστάσεις του Μπέου. Το ό,τι έσπασαν τα τηλέφωνα από παράγοντες Σωματείων που επιτέλους είδαν κι ένα άρθρο που απεικόνιζε την τρομακτική πραγματικότητα που βιώνουν είναι μια απλή λεπτομέρεια.
2) Το 6ο γήπεδο (ΔΗΜΗΤΡΙΑΣ) ομολογείται εγγράφως πως δεν μπορεί να λειτουργήσει εξαιτίας των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή με τους Ρομά. Αντιλέγω: Τα σχόλια και τα συμπεράσματα όλα δικά σας. Απαντήσεις στα ερωτήματα ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο, μέχρι που φτάνουν τα δυναμάρια του, ποια θεωρεί περιοχή ευθύνης του και ποια όχι, πόσο ιδιαίτερα επικίνδυνες κοινωνικά καθίστανται οι απόψεις του για τις μειονότητες (Ρομά κλπ) δεν υπάρχει περίπτωση να δωθούν, ιδιαίτερα από ανθρώπους που δεν έχουν συνηθίσει να έχουν δική τους άποψη παρά μόνο να αναμασούν τις απόψεις και να μιμούνται το εκφραστικό ύφος του ηγέτη και “ιδανικού” προτύπου τους. Ενδεχομένως και να “συν-γράφουν”, και πολύ τους είναι.
3) Περί γνώσης γηπέδων και υποδομών του Γαργάλα. Όταν ο περί ου ο λόγος “τύπος” , μαζί με ολίγους άλλους, υπηρέτησε από θέση ευθύνης ( Γενικός Γραμματέας της ΝΙΚΗΣ ΒΟΛΟΥ) τον Ερασιτεχνικό Αθλητισμό, βάζοντας δικά του χρήματα και ιδρώτα , όπως και όσοι τότε συμμετείχαν, για να πληρωθούν προπονητές, να βρεθούν στην περιοχή και στην πόλη ή να συμμαζευτούν υποδομές, κάποιοι άλλοι απλώς απολάμβαναν των χρημάτων και των κόπων αυτών, ως οι αμοιβόμενοι για τις “υπηρεσίες” τους. Κι ας ήταν ή ακόμα καλύτερα ας είναι αμφισβητούμενη, γενικώς, η αξία τους είτε ως αθλητικοί παράγοντες, πολύ δε περισσότερο ως πολιτικοί παράγοντες. Και ο νοών νοείτω, κύριε Πρόεδρε, όπως συνήθιζεται να λέγεται και στα δικαστήρια.
4) Περί διεργασιών , αντιπάλων , δημάρχων κλπ. Είναι αλήθεια πως το όνομα “Γαργάλας” τους προκαλεί μια πολιτική και αυτοδιοικητική ταραχή , από το 2014 και μετά, αδιάλειπτα και επαναλαμβανόμενα, τεκμήρια άπειρα, με μια απίστευτης εμφάνισης περιοδικότητα. Προτείνω: Η ιατρική επιστήμη στην περίπτωση αυτή είναι μια καλή επιλογή. Μια άλλη καλή επιλογή θα μπορούσε να είναι, όπως και η φωτογραφία του αναρτώμενου σχολίου απεικονίζει τρόπον τινά, η “αυτοσυγκέντρωση”. Η επίτευξη της τελευταίας είναι χρήσιμη για πολλές πράξεις, πέραν των πολιτικών και αθλητικών. Και πάλι ο νοών νοείτω.
5) Η δημοτική αρχή Μπέου αφουγκράζεται τις ανάγκες. Αντίλογος: Πρώτον προσοχή να μην σκιστεί το καλσόν και δεύτερον οφείλουμε πράγματι να κάνουμε ησυχία για να ακούγεται πιο καθαρά το βέλασμα των αμνών αφενός, να διευκολύνουμε το “αφούγκρασμα” τους αφετέρου.
Με τις υγείες μας”.