Θετικός στο τεστ κορωνοϊού που έκανε σε ιδιωτική κλινική, βρέθηκε χθες βραδυ ένας 45χρονος παιδιατρος από τον Βόλο. Ο παιδίατρος αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και κρίθηκε ότι έπρεπε να μεταφερθεί στη Λάρισα, όπου και νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο όπου και του έγινε τεστ επαλήθευσης.

Το περιστατικό εχει προκαλέσει ανησυχία λόγω της φυσης του επαγγελνατοε του γιατρού και αναμενονται οδηγίες από τον ΕΟΔΥ. Την ίδια ώρα θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε Ιταλός τουρίστας που βρίσκεται στην Αλόννησο, καθώς και τρεις ακόμη τουρίστες που εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου, στα αεροδρόμια της Σκιάθου και της Νέας Αγχιάλου.
Για τα νέα κρούσματα δεν έχουν δοθεί περισσότερες πληροφορίες από τον ΕΟΔΥ. Οι τουριστες βεβαθως που βρεθηκαν θετικοι εχουν ενημερωθει και ακολουθουν τιε οδηγιες που τους δόθηκαν.

Η ενημέρωση από τη Περιφέρεια Θεσσαλίας

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσω ειδικής συντονιστικής ομάδας που συστήθηκε για την αντιμετώπιση της κρίσης του Covid 19, ενημερώνει καθημερινά και με πλήρη εγκυρότητα τις κοινότητες στους τέσσερις θεσσαλικούς Νομούς για την εξέλιξη της ασθένειας σε υπάρχουσες και νέες εστίες. Τα στοιχεία των νέων κρουσμάτων αντλούνται από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ καθώς και από δημόσια και ιδιωτικά εργαστήρια στα οποία πραγματοποιούνται οι σχετικοί έλεγχοι. Η ενημέρωση πραγματοποιείται με βασικό γνώμονα την ενημέρωση της θεσσαλικής κοινωνίας και την προστασία των προσωπικών δεδομένων και της υπόληψης των ανθρώπων που νοσούν.

-Στην περιοχή της Λάρισας
Καταγράφηκαν 7 νέα κρούσματα Covid 19.
Τα 2 νέα κρούσματα προέρχονται από συρροή κρουσμάτων (συνολικά 8 έως σήμερα) μετά από κοινωνική εκδήλωση στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας. Επιπρόσθετα άλλα 3 κρούσματα προέρχονται από την ίδια περιοχή κοντά στην πόλη της Λάρισας,1 ακόμη κρούσμα αποτελεί στενή επαφή παλαιότερου κρούσματος (4.8.2020), ενώ τέλος υπάρχει και 1 ορφανό.

Στην περιοχή των Σποράδων
Καταγράφηκαν 2 νέα κρούσματα Covid 19.
1 κρούσμα βρίσκεται στη Σκόπελο, ενώ 1 ακόμη στην Αλόννησο. Και τα 2 κρούσματα εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Προηγούμενο άρθροΜήνυμα Χατζηκυριάκου μετά το κρούσμα στην Αμαλιάπολη
Επόμενο άρθροΝίκος Σκιαθίτης: Μετά τον Αγνώντα, η Σκόπελος τίμησε τον σύγχρονο Ολυμπιονίκη της