Η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας τίμησε σήμερα τον ευεργέτη Χαράλαμπο Τσιμά για την διαχρονική του προσφορά στην πόλη και την ελληνική αστυνομία, σε μία λιτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο. Του απένειμε χειροποίητο τιμητικό δίπλωμα σε κορνίζα, ενώ ένα παρόμοιο δόθηκε στην επί 59 χρόνια σύζυγό του που πάντα στέκεται δίπλα του.

Ο ευεργέτης ευχήθηκε να είναι υγιής για να μπορέσει να προσφέρει και άλλα στην Αστυνομία και τόνισε ότι «αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να τους σεβόμαστε και να τους αγαπάμε, γιατί σ’ αυτούς οφείλουμε την ασφάλεια». Επιπλέον εξέφρασε την ευχή οι άνθρωποι να είναι αλληλέγγυοι μεταξύ τους και να στήσουν μία κοινωνία καλύτερη για τους νέους.

Ο αστυνομικός διευθυντής Μαγνησίας Βασίλης Καραΐσκος, είπε ότι πρωτίστως τιμάται ο κ. Χαράλαμπος Τσιμάς,για την αγάπη που δείχνει τους ένστολους και ειδικά στην Αστυνομία και για τη διαχρονική του προσφορά στην τοπική κοινωνία. Η τελευταία δωρεά του κ. Τσιμά προς την Αστυνομία είναι τρία φωτοαντιγραφικά μηχανήματα, αξίας 3000 € περίπου, ενώ παλιότερα είχε δωρήσει τρία αυτοκίνητα (δύο για την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας και ένα για το Α.Τ. Ν. Πηλίου.


Στη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκαν σε γιγαντοθόνη στιγμιότυπα της ζωής του κ. Τσιμά και των ευεργεσιών του. Ο ευεργέτης που κατάγεται από την Κεφαλλονιά, έχει προσφέρει δύο μηχανήματα αιμοκάθαρσης στο Νοσοκομείο, συνέδραμε στην επέκταση του Γηροκομείου Καναλίων με την πτέρυγα για τη φροντίδα ηλικιωμένων, ανακαίνισε και εξόπλισε τέσσερις αίθουσες της Ογκολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου, δώρισε ένα πυροσβεστικό όχημα 4χ4 στις Ειδικές Δυνάμεις Μαγνησίας, δώρισε τρία οχήματα στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, κατασκεύασε την προτομή του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου στο προαύλιο του Μητροπολιτικού Ναού Αγ. Νικολάου, κατασκεύασε την προτομή του Νίκου Γούναρη στην κοινότητα Ζαγοράς, ενίσχυσε χρηματικά και ανακαίνισε την αίθουσα για παιδιά με κινητικά προβλήματα στην ΕΛΕΠΑΠ, προσέφερε χρηματική βοήθεια για την αποπεράτωση του Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής στη Δράκεια, κατασκεύασε την παιδική χαρά και την παιδική βιβλιοθήκη στη Μηλίνα, έχει ενισχύσει οικονομικά σωματεία, συλλόγους, ιδρύματα και ευπαθείς ομάδες, αποκατέστησε τρεις αίθουσες της Ογκολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου, ενώ χρηματοδότησε την κατασκευή του Ξενώνα συνοδών ασθενών στο Νοσοκομείο.