Πρεμιέρα σήμερα για την καθιερωμένη εμποροπανήγυρη του Βελεστίνου, η οποία θα διαρκέσει έως και τις 12 Σεπτεμβρίου σε οργανωμένο χώρο δίπλα στο Δημοτικό Στάδιο Βελεστίνου και παραπλέυρως του 1ου Δημοτικού Σχολείου.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Νασίκας επισήμανε ότι: «Η εμποροπανήγυρη του Βελεστίνου αποτελεί θεσμό όχι μόνο για το Βελεστίνο αλλά και για την ευρύτερη περιοχή. Έναν θεσμό που οι ρίζες του χάνονται στο χρόνο και αποτελούσε πάντα ένα από τα σημαντικότερα οικονομικά και εμπορικά γεγονότα του τόπου. Προσελκύει κάθε χρόνο πολλούς επισκέπτες, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν ποιοτικό φαγητό που τους παρέχεται σε συνδυασμό με διασκέδαση και φθηνές αγορές διαφόρων εμπορευμάτων. Σας περιμένουμε όλους να γνωρίσετε από κοντά αυτή την αρμονία της παράδοσης με τη σύγχρονη εμπορική δραστηριότητα».

Το παζάρι θα λειτουργεί, όπως και κάθε χρόνο από τις 6 το απόγευμα ως τις πρώτες πρωινές ώρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εμποροπανήγυρη μετρά πολλά χρόνια ιστορίας, και συγκεκριμένα δημιουργήθηκε το 1881 με την απελευθέρωση της Θεσσαλίας από τους Τούρκους, ενώ το Μάρτιο του 1855 καθιερώθηκε με Βασιλικό Διάταγμα.

Προηγούμενο άρθροΑΔΕΔΥ Βόλου: Πολύ δύσκολος ο χειμώνας – Ραντεβού στη ΔΕΘ
Επόμενο άρθροΟ Κ.Λούλης για το Δημοτικό Θέατρο… και η αλήθεια