Εγκρίθηκε  από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του ΣΧΟΟΑΠ της Δημοτικής Ενότητας Τρικερίου του Δήμου Νοτίου Πηλίου, το οποίο προβλέπει τη ποδεοδόμιση και τουριστική αξιοπόιηση του Αλατά με αντίστοιχες χρήσεις τουρισμού και αναψυχής. Αυτό σημαίνει οτι επί της ουσίας δίδεται το πράσινο φως για να ξεμπλοκάρει η επένδυση του Αλατά.
Ειδικότερα, το προτεινόμενο μοντέλο οικιστικής οργάνωσης της Δ.Ε. Τρικερίου αποβλέπει στη λειτουργία ενός ιεραρχημένου οικιστικού δικτύου, το οποίο περιλαμβάνει δύο επίπεδα αναφοράς: την οικιστική ενότητα Τρικερίου με κέντρο το Τρίκερι και 7 πολεοδομικές ενότητες, εκ των οποίων οι 6 αφορούν τους οριοθετημένους οικισμούς: Τρίκερι, Αγία Κυριακή, Αγία Σοφία, Γεροπλίνα, Κόττες και Παλαιό Τρίκερι, ενώ η έβδομη αφορά τη νησίδα Αλατάς που προτείνεται για πολεοδόμηση με χρήση τουρισμού- αναψυχής.

Η εξέλιξη έρχεται λίγο πριν την αναβληθήσα συνάντηση του Δημάρχου Νοτίου Πηλίου Νίκου Φουρτούνα με τον υπουργό Ανάπτυξης Γιώργο Σταθάκη, όπου και αναμένονται πλέον ανακοινώσεις επί του επενδυτικού σχεδίου του ομίλου Καμπουρίδη.

Προηγούμενο άρθροΤο χιονοδρομικό ατύχησε … δεν έχει Περιφερειάρχη τον Κατσιφάρα αλλά τον Αγοραστό
Επόμενο άρθροΗ βάση του ΣΥΡΙΖΑ παίρνει θέση