Ένα ακόμη  αποφασιστικής σημασίας βήμα για την επένδυση στον Αλατά έγινε σήμερα με την έγκριση από το Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων του συντελεστή δόμησης του νησιού για την μεγάλη τουριστική επένδυση που είναι σε εκκρεμότητα. Το συμβούλιο αποφάσισε ο συντελεστής δόμησης να είναι στο 0,10, ενώ σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου είχε επεσημάνει οτι ιδεατά η δόμηση θα έπρεπε να επιτραπεί συο 0,15.Για το θέμα έκανε δήλωση η Αντιπετιφρειαρχης Μαγνησίας Δ.Κολυνδρίνη, όπως και ο βουλευτης της ΝΔ Χ.Μπουκωρος καθώς και πολιτευτης του ΚΙΝΑΛ Γ.Αναστασίου.

Η δήλωση Δ.Κολυνδρινη:«Ανοίγει επιτέλους ο δρόμος για την υλοποίηση της επένδυσης στον Αλατά, καθώς άμεσα το Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥΠΟΘΑ) της ΠΕ Μαγνησίας γνωμοδότησε θετικά υπέρ της έγκρισης του ΣΧΟΟΑΠ Τρικερίου , με συντελεστή δόμησης 0,10 ώστε να διαφυλαχθεί ο χαρακτήρας της ήπιας τουριστικής ανάπτυξης σε συνδυασμό με τη διατήρηση του φυσικού και πολιτιστικού αποθέματος».

Στο σχόλιο του ο Χ.Μπουκώρος τόνισε: «ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΚΑΤΙ ΘΕΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ. ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ!»

Ο πολιτευτής  του ΚΙΝΑΛ Γ.Αναστασίου σχολιάσε από τη πλευρά του: «Επιτέλους η επένδυση του Αλατά μπορεί να προχωρήσει. Αξίζουν πολλά μπράβο στην δημοτική Αρχη του Νοτίου Πηλίου για την επιμονή της στο θέμα. Λίγοι είμασταν αυτοί που πιστέψαμε ότι αυτή η επένδυση δεν είχε τελειώσει. Το Νότιο Πήλιο και η Μαγνησία έχουν ανάγκη την επένδυση του Αλατά όπως έχουν ανάγκη καί αυτή στις Νηες. Η τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας  με σεβασμό στο περιβάλλον,  την ποίοτητα του πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής πρέπει επιτέλους να υπάρξει με σοβαρό σχεδιασμό».

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση Α.Παπαδούλη Δ.Πιτσιώρη
Επόμενο άρθροΠιάτα και κοκτέιλ!!!με γεύσεις Ζαγορίν στο Αββαείο