υπεγράφη-η-σύμβαση-για-το-μουσείο-της-α-1077203

Την έναρξη των εργασιών κατασκευής ενός εμβληματικού έργου, του Μουσείου της Αργούς, το οποίο αναμένεται να φέρει τον Βόλο, στο επίκεντρο του τουριστικού ενδιαφέροντος ανακοίνωσαν σήμερα ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος και ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Κουρέτας . Ο Α.Μπέος υπέγραψε τη σύμβαση με τον ανάδοχο για το εμβληματικό έργο της πολης του Βόλου συνολικού προϋπολογισμού 17 εκατ. ευρώ και αναμένεται να παραδοθεί μέχρι το τέλος του 2027.

Να σημειωθεί ότι η εναρξη υλοποίησης του Μουσείου ξεκίνησε από την Δημοτική Αρχή Σκοτινιώτη όταν και προκηρύχθηκε ο αρχιτεκτονικος διαγωνισμός , στον οποίο επικράτησε το αρχιτεκτονικο γραφείο Κίζη, ενώ η παρούσα δημοτική αρχή με καθυστέρηση 3 ετών το 2017 επικύρωσε το εν λόγω αποτελέσμα και ξεκίνησε στη συνέχεια τις διαδικασίες σύνταξης των μελετών. Όταν αυτές ολοκληρώθηκαν στη συνέχεια αναζητήθηκε χρηματοδότηση αρχικά από το ΠΔΕ, ωστόσο λόγω έλλειψης πόρων τελικά ενεπλάκει η Περιφέρεια Θεσσαλίας υπό τον κ. Αγοραστό και πλέον ο νέος Περιφερειάρχης το χρηματοδότησε απο το ΕΣΠΑ αφού ξεπεράστηκαν διαφορά διαδικαστικά προβλήματα, ως μία,από τις πρώτες προτεραιότητες της νέας Περιφερειακής Αρχής.

Το Μουσείο της Αργούς ξεκίνησε ως σχεδιασμός σε πολιτικό επίπεδο επί δημαρχίας Μήτρου, ενώ στην προετοιμασία σύνταξης του φακέλου από την σημερινή δημοτική αρχή ενεπλάκει και ο πρώην δήμαρχος Αλέκος Βούλγαρης. Το εν λόγω έργο αποτελεί την μεγαλύτερη επένδυση Πολιτισμού και τουριστικής ανάπτυξης του Βόλου τα τελευταία πολλά χρόνια, έργο που ενώνει όλους τους πολίτες και τις δημοτικές αρχές.

 Ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος, ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν να γίνει το έργο. “Είναι ένα σημαντικό έργο που θα δώσει άλλη χροιά στην πόλη και θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για όλη τη Θεσσαλία”. Επιπλέον ο κ. Μπέος επισήμανε ότι το έργο έχει ελεγχθεί σε όλα τα επίπεδα και ξεκινά άμεσα ενώ εκτίμησε ότι θα προχωρήσει γρήγορα και θα παραδοθεί στα τέλη του 2027. “Θα είμαστε εδώ να κάνουμε τα εγκαίνια γι αυτό το μεγάλο έργο”, επισήμανε.

Ξεκινούν οι εργασίες κατασκευής του Μουσείου της Αργούς – Υπεγράφη η σύμβαση

Από την πλευρά του ο κ. Κουρέτας, επισήμανε ότι το έργο αυτό είχε ενταχθεί από την προηγούμενη περιφερειακή διοίκηση, ενώ κρίθηκε ότι έχει προτεραιότητα, καθώς ο δήμος Βόλου διέθετε μεγάλη ετοιμότητα για την υλοποίησή του. “Θα δώσει μεγάλη αξία στην πόλη ενώ και για άλλα έργα στο δήμο έχουμε συνεργασία και βοηθούμε στην υλοποίησή τους”.

Φωτο από Ταχυδρόμος – ertvolou@ert.gr

Προηγούμενο άρθροΣε αργία 6 υπάλληλοι από τον Περιφερειάρχη Δ. Κουρέτα για χρηματισμό
Επόμενο άρθροΣερέτης: Δεν μένουν σε κοντέινερ οι γιατροί στη Σκιάθο – Η ΥΠΕ πληρώνει τη διαμονή τους