Η Ζέτα Μακρή με ανακοίνωσή της τονίζει ότι της μετέφερε «ευχάριστα νέα η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για την λειτουργία των λατομείων της Συκής του δήμου Νοτίου Πηλίου.
Συγκεκριμένα, η κ. Μακρή, ενημερώθηκε πως χθες Τετάρτη 7 Απριλίου, ότι συζητήθηκε και εγκρίθηκε, η περιβαλλοντική μελέτη που έχει κατατεθεί για τα λατομεία της Συκής, από το Κεντρικό Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΚΕΣΠΑ) του ΥΠΕΝ, υπό την προεδρία, του αρμόδιου γενικού γραμματέα, καθηγητή, κ. Κωνσταντίνου Αραβώση. Ουσιαστικά, με την έγκριση της προαναφερόμενης μελέτης, από το αρμόδιο όργανο, γίνεται το πρώτο και άκρως σημαντικό πρώτο βήμα, για την επαναλειτουργία των πολύ σημαντικών, για την ευρύτερη περιοχή, λατομείων που για δεκαετίες, αποτελούσαν, την κύρια πηγή εργασίας και εισοδήματος για τους κατοίκους της Συκής και των παρακείμενων χωριών.
Μετά και την συγκεκριμένη θετική εξέλιξη, πλέον, απομένουν να ρυθμιστούν κάποιες τεχνικές διαδικασίες με την συνεργασία των υπηρεσιών του δήμου Νοτίου Πηλίου και του υπουργείου για την ολοκλήρωση των απαραίτητων από το νόμο ενεργειών, ώστε σύντομα, να επανεκκινήσει η παραγωγή των φημισμένων σε όλη την επικράτεια, σχιστολιθικών πλακών Πηλίου.