Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή παραβρέθηκε στην παράδοση τηλεοράσεων σε ειδικά σχολεία της Μαγνησίας, μια χορηγία των ΕΛΤΑ, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 8 Ιουλίου, στο ΕΝΕΕΓΥΛ Ν. Ιωνίας.

Η κα Μακρή, με ιδιαίτερη ικανοποίηση, ενημερώθηκε για την ανταπόκριση της εταιρείας με το ισχυρό κοινωνικό πρόσημο στις διαπιστωμένες ανάγκες των ειδικών σχολείων, όπως αυτές είχαν μεταφερθεί στην Υφυπουργό Παιδείας και συνεχάρη τα ΕΛΤΑ για την πρωτοβουλία προς όφελος της εκπαιδευτικής διαδικασίας των ειδικών σχολείων.

Μετά από μια χρονιά που ξεκίνησε με μεγάλες καταστροφές από τις κακοκαιρίες και καθυστερήσεις στην εξομάλυνση της λειτουργίας και των ειδικών σχολείων, η συνεργασία της Υφυπουργού Παιδείας με την Διοίκηση των ΕΛΤΑ ολοκληρώθηκε με τις αποστολές των τηλεοράσεων στα ειδικά σχολεία Θεσσαλίας, Εύβοιας και Έβρου, που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες ενώ την Δευτέρα 8 Ιουλίου παραδόθηκαν οι τηλεοράσεις στους διευθυντές των ειδικών σχολείων του Ν. Μαγνησίας. 

Στην παράδοση των συσκευών, παρουσία της Υφυπουργού Παιδείας Ζέττας Μ. Μακρή, τα ΕΛΤΑ εκπροσώπησε ο Εμπορικός Διευθυντής κ. Καλτσής ενώ παραβρέθηκαν οι Περιφερειακές Διευθύντριες Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κα Ζιάκα και Στερεάς Ελλάδας κα Μπενιάτα, ο διευθυντής του ΕΝΕΕΓΥΛ Ν. Ιωνίας κ. Γιάνναρος, διευθυντές εκπαίδευσης Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας και οι διευθυντές των ωφελούμενων σχολείων.

Η Υφυπουργός Παιδείας ευχαρίστησε την χορηγό εταιρεία για την γενναιόδωρη κίνηση προς τα ειδικά σχολεία και την στήριξή της στον ευαίσθητο τομέα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Ενώ εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η εταιρική κοινωνική υπευθυνότητα των ΕΛΤΑ θα συνεχίσει να αφουγκράζεται και να συνδράμει την κρατική μέριμνα για μια εκπαίδευση ισότιμη, προσβάσιμη και συμπεριληπτική. 

Η Υφυπουργός Παιδείας ανέδειξε την ξεκάθαρη βούληση και στόχευση της Πολιτείας για την ειδική αγωγή με την εξασφάλιση κατάλληλων υποδομών και άρτιου εξοπλισμού, την ενίσχυση με εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό και τακτικές επιμορφώσεις του συνόλου των εκπαιδευτικών ως τις απαραίτητες προϋποθέσεις για ποιοτική ενταξιακή εκπαίδευση.

Στο σημείο αυτό, η κα Μακρή ως Υφυπουργός αρμόδια και για την ειδική αγωγή, αναφέρθηκε στους 10.000 διορισμούς εκπαιδευτικών που έχουν ανακοινωθεί και στην προτεραιότητα που δίνει η Κυβέρνηση στην ειδική αγωγή, όπου θα καλυφθούν περισσότερες από τετραπλάσιες, σε σχέση με το προηγούμενο έτος, θέσεις ειδικοτήτων στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και οκταπλάσιες θέσεις Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες.

Ακολουθεί αναλυτική λίστα των ωφελούμενων ειδικών σχολείων Θεσσαλίας, Εύβοιας και Έβρου που έλαβαν εξοπλισμό από τα ΕΛΤΑ:

 1. 1ο ΕΙΔΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
 2. ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
 3. 1ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΔΙΑΧΥΤΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑ-ΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ
 4. ΕΙΔΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΓΑΛΑΝΟΒΡΥΣΗ
 5. ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΑΛΑΝΟΒΡΥΣΗΣ
 6. ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ
 7. 1ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ
 8. 1ο ΕΙΔΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
 9. ΕΙΔΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑ
 10. Ε.Ε.Ε.ΕΚ. ΚΑΜΑΡΙΩΝ
 11. Ε.Ε.Ε.ΕΚ. ΧΑΛΚΙΔΑ – ΝΟΜΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
 12. ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
 13. ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΟΥ ΠΥΡΓΟΥ
 14. ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΨΑΧΝΩΝ
 15. ΕΝΙΑΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΛΥΚΕΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
 16. ΕΝΙΑΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΛΥΚΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
 17. ΕΝΙΑΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΛΥΚΕΙΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
 18. ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΜΥΡΟΥ
 19. Ε.Ε.Ε.ΕΚ. ΑΛΜΥΡΟΥ
 20. Ε.Ε.Ε.ΕΚ. ΒΟΛΟΥ
 21. ΕΝΙΑΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΛΥΚΕΙΟ Ν. ΙΩΝΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
 22. ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΑΓΩΓΗΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ
 23. 1ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΟΛΟΥ – ΟΙ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ
 24. 2ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΟΛΟΥ
 25. ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΡΙΑΣ – ΠΑΙΔΩΝ ΠΟΛΙΣ
 26. ΕΙΔΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΓΡΙΑΣ
 27. ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΟΛΟΥ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΔΙΑΧΥΤΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ
 28. ΕΙΔΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΒΟΛΟΥ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΔΙΑΧΥΤΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ
 29. Ε.Ε.Ε.ΕΚ. ΒΟΡΕΙΩΝ ΣΠΟΡΑΔΩΝ
 30. ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΚΙΑΘΟΥ “ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ”
Προηγούμενο άρθροΤο “Σινεμά ο Παράδεισος” στο ΣΙΝΕ ΙΩΛΚΟΣ
Επόμενο άρθροΒόλος: Φιλικός αγώνας υδατοσφαίρισης ΕΛΛΑΣ-ΗΠΑ για τη “ΦΛΟΓΑ”