Αργά, χθες, το βράδυ της Τρίτης 19 Οκτωβρίου 2021, ο Υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης ζήτησε να συναντήσει την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων και Βουλευτή Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή προκειμένου να την ενημερώσει για την υπογραφή, από μέρους του, της παροχής σύμφωνης γνώμης προς το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την χρηματοδότηση του έργου: «Αναβάθμιση – Ανακαίνιση των κτιριακών Υποδομών του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς», συνολικού προϋπολογισμού 378.603 ευρώ από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υγείας (ΣΑΕ 091).

Η κ. Μακρή είχε, ήδη, επισκεφθεί, την Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021, τον ίδιο τον Υπουργό Επενδύσεων και Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη, μαζί με τον Δήμαρχο Ζαγοράς κ. Παναγιώτη Κουτσάφτη, και είχε ζητήσει την επίσπευση των διαδικασιών της τελικής έγκρισης της χρηματοδότησης από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου του. Σήμερα, Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021, νωρίς το πρωί, επικοινώνησε και με τον Υφυπουργό Επενδύσεων και Ανάπτυξης κ. Γιάννη Τσακίρη προκειμένου, με την σειρά του, να προχωρήσει, στην υπογραφή, εντός της εβδομάδας, του απαιτούμενου, από το Υπουργείο του, εγγράφου και να εκταμιευθεί το ποσό της επιχορήγησης προκειμένου να ξεκινήσει η εργολαβία του έργου. Σημειώνεται ότι η κ. Μακρή είχε, επανειλημμένως, επικοινωνίες, συναντήσεις και στενή συνεργασία, τους τελευταίους δέκα μήνες, τόσο με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚΤΥΠ Α.Ε. κ. Θ. Γιάνναρη, όσο και με τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Φ. Σερέτη προκειμένου να συντονισθούν και να συνεργασθούν, συστηματικά, οι υπηρεσίες τους και, χωρίς χάσιμο χρόνου, να προχωρήσουν στις πρόδρομες ενέργειες για την ικανοποίηση των απαραίτητων προϋποθέσεων έγκρισης της χρηματοδότησης του έργου.
Η κ. Μακρή εξέφρασε την ικανοποίησή της από την εξέλιξη της της χρηματοδότησης καθώς το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς απασχόλησε το σύνολο των συναδέλφων της του Ν. Μαγνησίας στο Κοινοβούλιο, οι οποίοι με συνεχείς παρεμβάσεις τους πίεζαν προς όλες τις κατευθύνσεις για να αποδοθεί και πάλι, το συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας, μετά από χρόνια, προς χρήση, στους κατοίκους της περιοχής.


Με αφορμή την συνάντησή της με τον κ. Πλεύρη, η κ. Μακρή έθεσε τόσο το ζήτημα της στελέχωσης του νεοσύστατου Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου «ΤΣΙΤΣΙΛΙΑΝΕΙΟ» του Νοτίου Πηλίου με δύο γενικούς ιατρούς όσο και της αναγκαιότητας της δημιουργίας ενός πλαισίου λειτουργίας ψυκτικών θαλάμων από λειτουργούς ιδιοκτήτες γραφείων τελετών με την απαιτούμενη σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Για το «Τσιτσιλιάνειο», ο Υπουργός Υγείας επικοινώνησε, κατά την διάρκεια της συνάντησής τους, με τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτη Σερέτη προκειμένου να ενημερωθεί για τις ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν, αμέσως, όπως είναι η δημοσίευση σχετικής πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος και η επίσπευσή της. Υπενθυμίζεται ότι, η σύσταση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου, το οποίο εδρεύει στα Καλά Νερά Νοτίου Πηλίου και οι περιοχές ευθύνης του είναι οι οικισμοί Κάτω Γατζέα, Κορόπη και Άφησσος, ήταν αποτέλεσμα κοινής, συντονισμένης και μεθοδευμένης πολύμηνης προσπάθειας της κ. Μακρή και του Δημάρχου Νοτίου Πηλίου κ. Μιχάλη Μιτζικού. Ενώ, για την δημιουργία του πλαισίου λειτουργίας ψυκτικών θαλάμων, ο κ. Πλεύρης δήλωσε ότι θα εξετάσει με θετική διάθεση την ως άνω πρόταση προκειμένου να συνταχθεί σχετική νομοθετική διάταξη.

Η κ. Μακρή ευχαρίστησε, θερμά, τον Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη, για την κατανόηση της σκοπιμότητας της άμεσης χρηματοδότησης της αποκατάστασης του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς, την θετική του συνεισφορά και τις ταχύτατες ενέργειές του, από την ανάληψη των καθηκόντων του, προκειμένου να εκκινήσει η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, ενώ δεν παρέλειψε να αναγνωρίσει και την ανταπόκρισή του στα υπόλοιπα ζητήματα, που του έθεσε.