Η LafargeBeton, μέλος του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, δημιούργησε το απροσδόκητο στην έκθεση the Architect Show παρουσιάζοντας τα Ειδικά Σκυροδέματα, τις προηγμένες λύσεις που διαμορφώνουν νέες τάσεις και ανοίγουν νέους δρόμους στην αρχιτεκτονική δημιουργία. Η εταιρία με τις διαφοροποιημένες και ολοκληρωμένες λύσεις της κέρδισε τις εντυπώσεις χιλιάδων επισκεπτών που παρευρέθηκαν σε μια διοργάνωση ορόσημο για την Αρχιτεκτονική και το Design το Σαββατοκύριακο 4-5 Μαΐου.

Στο περίπτερο της LafargeBetonοι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα Ειδικά Σκυροδέματα, τις απεριόριστες δυνατότητες και το μοναδικό αποτέλεσμα σε υφή, όψη και αισθητική που προσφέρουν. Πρόκειται για καινοτόμες λύσεις που χαρακτηρίζονται από τεχνική αρτιότητα, αισθητική υπεροχή, ανθεκτικότητα και ευελιξία σε εφαρμογές, ενώ καλύπτουν πλήρως τις απαιτήσεις της σύγχρονης αρχιτεκτονικής δημιουργίας.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην παρουσία της LafargeBeton είχε η σειρά αρχιτεκτονικών/διακοσμητικών σκυροδεμάτων Artevia. Η εταιρία ανέδειξε την τέχνη της δημιουργίας από σκυρόδεμα παρουσιάζοντας έναν κόσμο χρωμάτων, μοτίβων και υλικών που ξεπερνούν το προσδοκώμενο τεχνικό και αισθητικό αποτέλεσμα.

Το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων προσέλκυσε και το υδατοπερατό σκυρόδεμα νέας γενιάς, Hydromedia.Αποτελεί τον απόλυτο συνδυασμό ανθεκτικότητας και αειροφορίας, καθώς συνδυάζει αρμονικά τις ιδιότητες του σκυροδέματος με την προηγμένη τεχνολογία αποστράγγισηςσυμβάλλοντας στην αποτελεσματική διαχείριση των υδάτων.

Παράλληλα, το Agiliaμε την προηγμένη τεχνολογία ρευστότητας για τις πιο τολμηρές ιδέες και εφαρμογές προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση.Πρόκειται για αυτοσυμπυκνούμενο και αυτοεπιπεδούμενο σκυρόδεμα που δίνει μορφή σε κάθε έμπνευση και δημιουργία χωρίς περιορισμούς.

Σημειώνεται ότι το theArchitectShowαποτελεί την μεγαλύτερη γιορτή της Αρχιτεκτονικής, του Designκαι του κόσμου των Υλικών για αρχιτεκτονικές εφαρμογές και διακόσμηση, όπου εκθέσεις, workshops και διαλέξειςέλαβαν χώρα. Εστιάζει στην ανταλλαγή γνώσεων και καινοτόμων ιδεών για την ανάδειξη των νέων τάσεων στην Αρχιτεκτονική και το Design.

LafargeBeton

Η Lafarge Beton, μέλος του Ομίλου Εταιριών ΗΡΑΚΛΗΣ, με σημαντική τεχνογνωσία στο σκυρόδεμα, αποτελεί τον αξιόπιστο συνεργάτη που θέτει την καινοτομία, την ποιότητα και το άρτιο αισθητικά αποτέλεσμα στο επίκεντρο. Προσφέρει διαφοροποιημένα προϊόντα και έξυπνες λύσεις προστιθέμενης αξίας που καλύπτουν όλες τις εφαρμογές στον τομέα των κατασκευών, από τα πιο μεγάλα έργα υποδομής μέχρι εφαρμογές διακόσμησης. Διαθέτει δίκτυο μονάδων παραγωγής σκυροδέματος στην ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα και παράγει το σύνολο των κατηγοριών σκυροδέματος που προδιαγράφονται στο Νέο Κανονισμό Τεχνολογίας Σκυροδέματος (ΚΤΣ 2016).

Σχετικά με τον Όμιλο Εταιριών ΗΡΑΚΛΗΣΟ Όμιλος Εταιριών ΗΡΑΚΛΗΣ, μέλος της LafargeHolcim, είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός τσιμέντου στην Ελλάδα, έχοντας περισσότερα από 100 χρόνια παρουσίας στην αγορά. Με ένα δίκτυο 33 παραγωγικών και εμπορικών εγκαταστάσεων ανά την Ελλάδα, ο Όμιλος δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία τσιμέντου, αδρανών υλικών, σκυροδέματος και βιομηχανικών ορυκτών προσφέροντας στην αγορά προϊόντα και λύσεις που ικανοποιούν τις διαφοροποιημένες ανάγκες των πελατών και τις απαιτήσεις της σύγχρονης κατασκευής.