Δυο νέα ορφανα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν στην περιοχή του Βόλου το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με το Συντονιστικό Όργανο της Περιφέρεια ενώ σε επίπεδο Θεσσαλίας ο νόμος Τρικάλων συνεχίζει να δίνει σημαντικό αριθμό κρουσμάτων.
Συγκεκριμένα, στην περιοχή του Βόλου τα δυο κρούσματα αφορούν έναν φοιτητή από τη Νότιο Ελλάδα που ήρθε στο Βόλο για τις σπουδές του και έναν αυτοκινητιστή 60 ετών που διαμένει μόνιμα σε χωριό του Νοτίου Πηλίου.

Στην υπόλοιπη Θεσσαλία:

-Στην περιοχή των Τρικάλων καταγράφηκαν 13 νέα κρούσματα Covid -19.
Ta 12 κρούσματα αποτελούν επαφές κρουσμάτων παλαιότερων κρουσμάτων (25/09/2020)- (28/09/2020)-(29/09/2020) και προέκυψαν δέκα κατόπιν ιχνηλάτησης, ένα κατόπιν εξέτασης στο Γ.Ν. Τρικάλων και ένα κατόπιν εξέτασης σε ιδιωτικό εργαστήριο. Τέλος 1 κρούσμα επέστρεψε πρόσφατα από το εξωτερικό και εξετάστηκε σε ιδιωτικό εργαστήριο.

-Στην περιοχή της Λάρισας καταγράφηκαν 2 νέα κρούσματα Covid -19.
Το 1 κρούσμα προέρχεται από συρροή κρουσμάτων σε δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο Κουτσόχερο και εξετάστηκε στο Π.Γ.Ν. Λάρισας, ενώ 1 ακόμη κρούσμα εξετάστηκε μετά από συμπτωματολογία στο Γ.Ν. Λάρισας.

-Στην περιοχή της Καρδίτσας καταγράφηκαν 2 νέα κρούσματα Covid -19.
Το 1 κρούσμα αποτελεί στενή επαφή παλαιότερου κρούσματος (25/09/2020) και προέκυψε κατόπιν ιχνηλάτησης, ενώ 1 ακόμη εξετάστηκε σε ιδιωτικό εργαστήριο κατόπιν συμπτωματολογίας.