Σοβαρές καταγγελίες εις βάρος της Δημοτικής Αρχής Μπέου για σκανδαλώδεις παραχωρήσεις, από τον επικεφαλής της παράταξης “Βόλος Ανατροπή Δημιουργία”

Σε πολύ σοβαρές καταγγελίες προχώρησε σήμερα μιλωντας στο Ράδιο ΒΕΡΑ ο επικεφαλής της δεύτερης αντιπολίτευσης στο Δήμο Βόλου Απόστολος Παπαδούλης αναφορικά με το τίμημα της διαδικασίας μίσθωσης του πάρκινγκ της Φιλελλήνων & του ενοικίου και της εγγυητικής επιστολής παραχώρησης των τέννις στη Ν.Ιωνία.

Ο κ.Παπαδούλης -που να θυμίσουμε είναι ο πρώην Πρόεδρος της Ε.Ε του ΣΕΒ και επικεφαλής σήμερα της μεγάλης εταιρείας ελεγχου και διαχείρισης κονδυλίων επενδύσεων,της ΑΕΔΕΠ- , χαρακτήρισε “ύποπτα χαμηλό” το τίμημα που ζητά ο Δήμος για την παραχώρηση του πάρκινγκ της Φιλελλήνων. Ζήτησε η Δημοτική Αρχή να μην προχωρήσει στην κατακύρωση του τρίτου διαγωνισμού (οι δύο πρώτοι κρίθηκαν άγωνοι καθώς δεν εμφανίστηκε ενδιαφερόμενος), αλλά να λάβει απόφαση παραχώρησης σε εργολάβο της χρήσης του πάρκινγκ με κόστος 200 χιλιάδων ευρώ ετησίως, εκτιμώντας πως έτσι ο Δήμος θα μπορέσει να έχει έσοδα από τη συνολική εκμετάλλευση του τουλάχιστον 600 χιλιάδες ευρώ ετησίως! Ο κ.Παπαδουλης που επεσήμανε πως η Δημοτική Αρχή προχώρησε στην διαδικασία παραχωρησης του πάρκινγκ χωρίς τεχνικοοικονομικη μελέτη, τόνισε πως σύμφωνα με συντηρητικούς υπολογισμούς πληρότητας 9 ωρών ημερησίως στις 186 θέσεις του παρκικν που θα είναι προς εκμετάλλευση ελεύθερες τα έσοδα θα ανερχονται στις 800 χιλιάδες το χρόνο!

Αναφορικά με τη παραχώρηση των τέννις στη Ν.Ιωνία ο κ.Παπαδούλης είπε πως στο συγκεκριμένο θέμα υπάρχουν “πονηριές” και “γύφτιες” με το ευτελές τίμημα των 300 ευρώ το μήνα(!) για το Δήμο και την εγγυητική επιστολή που στο τέλος φτάνει να ελάχιστη. Επεσήμανε πως η εγγυητική επιστολή για την καλή εκτέλεση του έργου θα έπρεπε να είναι 100 & 50 χιλιάδες στην εξέλιξη της διαδικασίας και όχι αυτή που περιγράφεται σήμερα επισημαίνοντας πως “αυτά δεν συμβαίνουν ούτε στη Μποτσουάνα”. “Κάποιος κλείνει το μάτι σε κάποιους” πρόσθεσε ο κ.Παπαδουλης ο οποίος επεσήμανε ότι μετά την πενταετία θα πρέπει να υπάρχει όρος επαναδιαπραγμάτευσης του ενοίκιου του Δήμου διότι ο πολυχώρος με τις πισίνες το καφέ το εστιατόριο και τα γήπεδα που θα δημιουργηθεί θα έχει αυξήσει τις αξίες στη περιοχή καθώς θα είναι μια επένδυση που μπορεί να είναι χρυσωρυχείο και στον Δήμο θα αποδίδει για 25 χρόνια μόνο 30 ευρώ το μήνα. Η συνέντευξη του κ.Παπαδουλη: