Μπράβο στον Πρόεδρο, τον Δ/νων Σύμβουλο και το Δ.Σ του ΟΛΒ για την ομόφωνη απόφαση διάθεσης του ποσού των 60 χιλιάδων ευρώ στο πλαίσιο της Εταιρικής  Κοινωνικής Ευθύνης για την αγορά του σχολικού λεωφορείου για τα ανάπηρα παιδιά του ΕΕΕΕΚ. Μένουμε θετικά άφωνοι. 

Η ανακοίνωση του ΟΛΒ αναφέρει:
«Αποτελεί αδιαπραγμάτευτη αρχή του Διοικητικού Συμβουλίου της Ο.Λ.Β. Α.Ε. ότι η κάλυψη των αναγκών των ατόμων με ειδικές ανάγκες και ιδιαίτερα των παιδιών, των εφήβων και των νέων πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα αλλά και κριτήριο για την αξιολόγηση της προσφοράς δημόσιων και ιδιωτικών φορέων.
Και είναι ο καλύτερος τρόπος για να υποδεχθούμε τις γιορτές και το νέο έτος…»

ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας: Η απόφαση του ΟΛΒ αναδεικνύει τις ευθύνες Περιφέρειας -Δήμου Βόλου

«Χαιρετίζουμε την απόφαση του ΔΣ του ΟΛΒ με την οποία αποφασίστηκε η διάθεση ποσού 60.000 ευρώ για την αγορά λεωφορείου που εξυπηρετεί τις ανάγκες του Συλλόγου Γονέων του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Βόλου.
Η απόφαση αυτή αποδεικνύει ότι αν υπάρχει κοινωνική ευαισθησία και αντίστοιχη πολιτική βούληση, οι δημόσιοι οργανισμοί μπορεί να προσφέρουν σημαντικό κοινωνικό έργο ακόμη και σε τομείς που υπερβαίνουν το αντικείμενο τους.
Ταυτόχρονα βέβαια, αυτή η απόφαση, αναδεικνύει τις ευθύνες της Περιφέρειας Θεσσαλίας που εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα δεν ανταποκρίνεται στο θεσμικό της καθήκον, αλλά και του Δήμου Βόλου, ο οποίος σε αυτό το θέμα επέδειξε πρωτοφανή κοινωνική αναλγησία.
Σε σχέση με το ζήτημα αυτό σημαντική είναι και η πρωτοβουλία που πήρε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ο οποίος την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου συναντήθηκε με την Υφυπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Μερόπη Τζούφη, σχετικά με την προσπάθεια που καταβάλει ο Σύλλογος Γονέων του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Βόλου για την απόκτηση του ειδικά διαμορφωμένου λεωφορείου που θα μεταφέρει τους μαθητές με αναπηρία τόσο στο σχολείο, όσο και στις δραστηριότητες εκτός σχολείου.
Υπενθυμίζουμε ότι η υφυπουργός, στην συνάντηση με τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, ανέφερε ότι η Κεντρική Διοίκηση οφείλει να συνδράμει έμπρακτα στις προσπάθειες στήριξης και διευκόλυνσης της καθημερινότητας των ατόμων με αναπηρία, και ότι σε κάθε περίπτωση, το Υπουργείο θα μεριμνήσει για την άμεση τοποθέτηση οδηγού του λεωφορείου, καθώς και για τη διαρκή κάλυψη των λειτουργικών εξόδων του λεωφορείου (επισκευές, καύσιμα, τέλη κυκλοφορίας κλπ)».

Προηγούμενο άρθροΠρώτη δύναμη και με διαφορά η παράταξη «Απ.Πλαγεράς» στους δημοτικούς υπαλλήλους
Επόμενο άρθροΌτι δεν έκανε ο Μπέος, το έκανε ο ΟΛΒ