Ανησυχία επικρατεί στη Μαγνησία καθώς τα τελευταία 24ωρα έχουν καταγραφεί δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας, με περιπτώσεις να εντοπίζονται τόσο σε παιδιά όσο και ηλικιωμένους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του magnesianews.gr, η νόσος έπληξε δεκάδες πολίτες σε δύο κοινότητες του Δήμου Ρήγα Φεραίου, και πιο συγκεκριμένα σε Ριζόμυλο και Στεφανοβίκειο.

ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΟΓΩ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΤΙΔΑΣ

Αποτέλεσμα ήταν επτά παιδιά να μεταφερθούν και να νοσηλευθούν στην Παιδιατρική του Νοσοκομείου Βόλου, ενώ ένας ηλικιωμένος (85 ετών) κρίθηκε αναγκαίο να μπει σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Κατά τις ίδιες πληροφορίες τα παιδιά νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

«Μη χρησιμοποιείτε το νερό της βρύσης» – Η ανακοίνωση της ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου

Όπως έκανε γνωστό η ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου «μετά από ενημέρωση του Τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής, Υγειονομικού Ελέγχου και Δημόσιας Υγείας, της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕΜΣ, και μετά την απογευματινή ενημέρωση ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι η εμφάνιση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας οφείλεται στο νερό του δικτύου ύδρευσης των περιοχών Ριζομύλου και Στεφανοβικείου συστήνει την μη χρήση του νερού του δικτύου ύδρευσης για ανθρώπινη χρήση.

Ήδη διαπιστευμένο χημικό εργαστήριο και η Διεύθυνση υγείας έχουν προβεί σε δειγματοληψία ώστε να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι.

Σε αναμονή των αποτελεσμάτων και κατόπιν των υποδείξεων του ΕΟΔΥ συστήνονται τα κάτωθι:

-να μην γίνεται κατανάλωση νερού από τους κατοίκους των περιοχών Ριζομύλου και Στεφανοβικείου από το δίκτυο ύδρευσης για ανθρώπινη χρήση (πόση, μαγείρεμα, και προπαρασκευή τροφής)

-οι υπεύθυνοι των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος να μην χρησιμοποιούν το νερό του δικτύου στην παραγωγική διαδικασία τροφίμων , ποτών γλυκών, άρτου κπλ ώσπου να διαπιστωθεί η καταλληλόλητα του».

Προηγούμενο άρθροΔ. Κουρέτας: «Δεν υπάρχει ανάπτυξη χωρίς ασφάλεια»
Επόμενο άρθροΕΟΔΥ :”Δεν θα πρέπει οι πολίτες να χρησιμοποιούν πόσιμο νερό αλλά εμφιαλωμένο- Ούτε για ντουζ”