Οι κάτοικοι της Πορταριάς σε μία συγκινητική τελετή

αποχαιρέτησαν-τον-γιατρό-της-καρδιά-1088669
Στον γιατρό απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα από τον πρόεδρο της δημοτικής ενότητας, αλλά και η ιερή εικόνα του Αγ. Λουκά

Τον επί 17,5 χρόνια γιατρό τους αποχαιρέτησαν σε μία σεμνή, αλλά άκρως συγκινητική τελετή οι κάτοικοι της Πορταριάς και του Κατηχωρίου, θέλοντας να δείξουν την ευγνωμοσύνη τους για την πολυετή προσφορά του και να ευχηθούν τα καλύτερα στο νέο του ξεκίνημα.

Τον «γιατρό της καρδιάς» τους, όπως τον αποκαλούσαν, αποχαιρέτησαν χθες το μεσημέρι οι κάτοικοι των δύο χωριών του Πηλίου σε μία γιορτή – έκπληξη προς τον Δημήτρη Κανάτα, τον γιατρό που επί 17 και πλέον χρόνια παρείχε τις ιατρικές υπηρεσίες του στην περιοχή.

Ο κ. Κανατάς, διευθυντής στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς και γιατρός στο αγροτικό ιατρείο της Πορταριάς, αποφάσισε να φύγει από το ΕΣΥ και να ανοίξει το δικό του ιατρείο στον Βόλο.

Η χθεσινή ημέρα ήταν η τελευταία για τον Δημήτρη Κανάτα στο αγροτικό ιατρείο της περιοχής και οι κάτοικοι της Πορταριάς και του Κατηχωρίου διοργάνωσαν μία αποχαιρετιστήρια εκδήλωση στον χώρο του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ορμινίου Πορταριάς. Ο γιατρός τιμήθηκε με πλακέτα από τον πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Πορταριάς Αθανάσιο Δρόσο για την ανθρωπιά, την έγνοια, την αυταπάρνηση, το φιλότιμο, την πραότητα, την εγρήγορση, τη θαλπωρή, την αστείρευτη καλοσύνη, την ταπεινότητα και το ήθος του και από τον ιερέα της ενορίας του Κατηχωρίου και των ενοριών της Πορταριάς, Ιωάννη Πράπα που του δώρισε την εικόνα του Αγ. Λουκά, προστάτη των ιατρών και του ευχήθηκε μία ευλογημένη νέα αρχή.

Τόσο οι κάτοικοι, όσο και ο ίδιος ο γιατρός δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους. «Ηταν ο άνθρωπός μας, δεν ήταν μόνο ένας γιατρός» αναφέρουν κάτοικοι στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ. Οι κάτοικοι των δύο περιοχών έδωσαν στον γιατρό αναμνηστικά δώρα.

Εμφανώς συγκινημένος, ο ίδιος αναφέρθηκε στην άψογη συνεργασία που είχε όλα αυτά τα χρόνια μαζί τους.

Από σήμερα το αγροτικό ιατρείο της Πορταριάς θα επισκέπτονται μερικές ημέρες την εβδομάδα γιατροί από το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς, ενώ τον Αύγουστο αναμένεται να τοποθετηθεί αγροτικός γιατρός.

ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ- taxydromos.gr

Προηγούμενο άρθροΠΑΣΟΚ: Ο κύβος ερρίφθη, εκλογές για αρχηγό εντός του 2024 θα προτείνει ο Ανδρουλάκης
Επόμενο άρθροΧάρης Δούκας: Με τους ρυθμούς Ανδρουλάκη το ΠΑΣΟΚ θα γινόταν κυβέρνηση το 2050 -Φιλία δεν σημαίνει δουλεία