«Έχει κάνει σημαντικό αγώνα ο Νίκος Ανδρουλάκης, ανέβασε τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ, όμως δεν δημιούργησε συνθήκες υπέρβασης. Με αυτούς τους ρυθμούς θα γίνουμε κυβέρνηση το 2050» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. Πρόσθεσε ότι «ξεκίνησε ένας κύκλος επιβίωσης για το ΠΑΣΟΚ, τώρα πρέπει να πάμε σε έναν κύκλο υπέρβασης».

Ερωτηθείς για την νίκη του στον δήμο Αθηναίων, είπε πως «στον πρώτο γύρο πήραμε 14%, σημαντικά αυξημένο από το ποσοστό που παίρναμε στην Αθήνα, που ήταν περίπου 8%. Επίσης κάναμε συμμαχία βάσης, όχι ευκαιριακή».

«Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι η ψυχή της Δημοκρατικής Παράταξης, όπως κάναμε στον δήμο της Αθήνας» επεσήμανε ακόμη, απορρίπτοντας εμμέσως σενάρια συγκόλλησης κομμάτων, ενώ απηύθυνε κάλεσμα «χωρίς αποκλεισμούς» σε στελέχη να έρθουν στο ΠΑΣΟΚ.
Απαντώντας για το εάν η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι εφικτή, υπενθύμισε πως «με την Ανοικτή Πόλη δεν συνενωθήκαμε, είναι ανεξάρτητη και αυτόνομη».

Ερωτηθείς για την πρόταση του Νίκου Παππά για κοινό ψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε: «Η πρόταση του Χάρη Δούκα είναι ισχυρό ΠΑΣΟΚ που θα ενώνει και θα νικάει. Οι συγκλίσεις δεν γίνονται σε επίπεδο κορυφής, αλλά βάσης, γειτονιάς».

Στην κριτική ότι είναι μόλις 6 μήνες δήμαρχος και θέλει να εμπλακεί και στην ευρύτερη πολιτική σκηνή απάντησε: «Σε οποιαδήποτε εξέλιξη δεν θα αφήσω τον δήμο της Αθήνας. Μπορεί να είναι νωρίς για εμένα και να είχα την δυνατότητα να κάτσω την καρέκλα μου αναπαυτικά και όχι να πάρω επιπλέον ρίσκο και ευθύνη που αναπτύσσω».

Συμπλήρωσε μάλιστα πως «εγώ μπορεί να έχω χρόνο, ο χώρος μας δεν έχει». Στο ερώτημα εάν μπορεί να κρατήσει «δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη» εννοώντας την θέση του δημάρχου Αθηναίων και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ είπε πως είναι συμπληρωματικοί ρόλοι και ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Τέλος, στην κριτική περί «αχαριστίας» απέναντι στον Ν. Ανδρουλάκη που τον έκανε γραμματέα Τομέα, απάντησε: «Γραμματέας ήμουν επί Γεννηματά και συνέχισα επί Ανδρουλάκη. Με στήριξε και τον στήριξα. Η φιλία δεν είναι δουλεία, προϋποθέτει ελευθερία να λέμε την άποψή μας. Δεν είμαστε μια παρέα, έχουμε ευθύνη

Πηγή: iefimerida.grΧάρης Δούκας: Με τους ρυθμούς Ανδρουλάκη το ΠΑΣΟΚ θα γινόταν κυβέρνηση το 2050 -Φιλία δεν σημαίνει δουλεία – iefimerida.gr

Προηγούμενο άρθροΑποχαιρέτησαν τον «γιατρό της καρδιάς» τους
Επόμενο άρθροΒόλος: Τρεις συλλήψεις για μισό κιλό κοκαΐνη & 4,5 κιλά χασίς