ελεύθερη-η-ηλικιωμένη-που-προκάλεσε-τ-1087037

Ηλικιωμένη και μάλιστα κάτοικος του χωριού, συνελήφθη για τη φωτιά που ξέσπασε προχθές το απόγευμα στη Γαύριανη Αλμυρού και προκάλεσε μεγάλη κινητοποίηση πυροσβεστικών δυνάμεων αλλά και προληπτική εκκένωση της περιοχής.

Η φωτιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο χάρη στην άμεση αντίδραση και τον συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων και το καταστροφικό της έργο περιορίστηκε σε έκταση 200 στρεμμάτων.

Χθες συνελήφθη μία 78χρονη ως υπαίτια για την πρόκληση της πυρκαγιάς. Πρόκειται για κάτοικο του χωριού, και μάλιστα στα πρώτα σπίτια, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνη την ώρα επιχειρούσε εργασίες και από σπινθήρα ξέσπασε η φωτιά.

Εναντίον της 78χρονης ασκήθηκε από την Εισαγγελία Βόλου δίωξη για εμπρησμό από αμέλεια, αλλά με προφορική εντολή η ηλικιωμένη αφέθηκε ελεύθερη μέχρι να οριστεί ρητή δικάσιμος.

Σε βάρος της ηλικιωμένης πρόκειται να επιβληθεί και τσουχτερό διοικητικό πρόστιμο από την Πυροσβεστική Υπηρεσίας, όπως προβλέπει η νομοθεσία για περιπτώσεις πρόκλησης πυρκαγιάς. Το ύψος του διοικητικού προστίμου υπολογίζεται σε πάνω από 2.000 ευρώ δεδομένης και της μεγάλης κινητοποίησης πυροσβεστικών δυνάμεων.

Προηγούμενο άρθροΕκδηλώσεις του ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ στον Βόλο για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών
Επόμενο άρθροGPO: Ποιος μπορεί να ενώσει την Κεντροαριστερά- Ευρήματα έκπληξη