Η δημοσκόπηση εξετάζει τα τεκταινόμενα στην Κεντροαριστερά.

Στις απαντήσεις όλων των ψηφοφόρων, ο Αλέξης Τσίπρας προηγείται στο ερώτημα ποιο πρόσωπο μπορεί να ενώσει την κεντροαριστερά με ποσοστό 19%.

Ακολουθεί ο Στ. Κασσελάκης με 10,6%, ο Ν. Ανδρουλάκης με 10,4%, ο Χ. Δούκας με 9,3%, ο Π. Γερουλάνος με 6,2%, ο Μ. Χριστοδουλάκης με 4,7%, ο Π. Χρηστίδης με 4,1%. «Κανείς από αυτούς» απαντά η πλειοψηφία των ερωτηθέντων, με ποσοστό 28%.

Ο Αλέξης Τσίπρας προηγείται συντριπτικά στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ στο ίδιο ερώτημα, με ποσοστό 45,6%, έναντι του Στέφανου Κασσελάκη, ενώ ακολουθεί ο Χάρης Δούκας με 9,8% και πιο πίσω ο Νίκος Ανδρουλάκης με 6,2%.

Στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ προηγείται ο Νίκος Ανδρουλάκης (32,2%), ακολουθούν ο Αλ. Τσίπρας (!) με 13,4%, ο Π. Γερουλάνος με 12,8%, ο Χ. Δούκας με 12,4%, ο Μ. Χριστοδουλάκης (8,7%), ο Π. Χρηστίδης (4,7%) και ο Στ. Κασσελάκης με 2,1%.

GPO: Πρέπει να συνεργαστούν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ;
Στο ερώτημα αν πρέπει να συνεργαστούν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ (70,9%) απαντά «ναι» και «μάλλον ναι», έναντι 28,4% που απαντά αρνητικά.

Το αντίστοιχο ποσοστό στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ είναι ελαφρώς πλειοψηφικό, αλλά αισθητά χαμηλότερο. Το 52,3% απαντά «ναι» και «μάλλον ναι», έναντι 44,1% που απαντά «όχι» και «μάλλον όχι».

GPO: Άμεσα εκλογή προέδρου του ΠΑΣΟΚ
Στη δημοσκόπηση, η συντριπτική πλειονότητα των ερωτηθέντων (ποσοστό 66,4%) πιστεύει ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να προχωρήσει άμεσα στη διαδικασία εκλογής προέδρου, έναντι μόλις 24,1% που πιστεύει το αντίθετο. Αυτό σημαίνει ότι η κοινή γνώμη συμμερίζεται την άποψη που εκφράζουν οι «επισπεύδοντες» του ΠΑΣΟΚ, που ζητούν από τον Ν. Ανδρουλάκη να στήσει κάλπες εντός του 2024.

GPO: Ποιος είναι καταλληλότερος για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Όταν το ερώτημα εξειδικεύεται για το ποιο πρόσωπο είναι το πλέον κατάλληλο να ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται με 20,7% και δεύτερος είναι ο Χάρης Δούκας με 16,5%. Ακολουθούν ο Π. Γερουλάνος (13,3%), ο Μ. Χριστοδουλάκης (8,8%) και ο Π. Χρηστίδης (5,6%). Κανένας από αυτούς, απαντά το 21%.

Στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ ο Ν. Ανδρουλάκης προηγείται με double score (34,5%), με δεύτερο τον Π. Γερουλάνο (17,7%) και τρίτο τον Χ. Δούκα (17,2%). Έπονται Μ. Χριστοδουλάκης (13,6%) και Π. Χρηστίδης 2,5%.

Σημειώνεται ότι ουδείς έχει καταθέσει δημοσίως την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

Πηγή: iefimerida.gr

Προηγούμενο άρθροΕλεύθερη η ηλικιωμένη που προκάλεσε την πυρκαγιά στη Γαύριανη με εντολή Εισαγγελέα
Επόμενο άρθροΘλίψη για τον θάνατο 52χρονης μητέρας δύο παιδιών από το Στεφανοβίκειο