Πρόσφεραν και πάλι εθελοντικά τις υπηρεσίες τους οι “Λειτουργοί Υγείας της Αγάπης” – Εξέτασαν πολίτες στο Νότιο Πήλιο

Συνεχίστηκαν την Πέμπτη (16/5), οι δράσεις του ιδρύματος “Λειτουργοί Υγείας της Αγάπης” της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος. Αυτή τη φορά οι εθελοντές γιατροί βρέθηκαν στο Δημοτικό Σχολείο Λαύκου του Δήμου Νοτίου Πηλίου.

Με την αγαστή συνεργασία των Συλλόγων, Ιατρικού, Οδοντιατρικού, Φαρμακευτικού καθώς και του Δήμου Νοτίου Πηλίου οι γιατροί διάφορων ειδικοτήτων προσέφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στους κατοίκους του Δήμου.

Στην 3η δράση, η οποία έρχεται σε συνέχεια προηγούμενης στο Δήμο Ζαγοράς και Μουρεσίου (6/3) και στα Καλά Νερά (10/4), παρευρέθηκε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, παρουσία του δημάρχου Νοτίου Πηλίου Μιχάλη Μιτζικού και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Δημητρίου Ραμματά, του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας Χρήστου Βενέτη, του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ν. Μαγνησίας Κωνσταντίνου Ματσιόλη, της προέδρου του Οδοντριατρικού Συλλόγου Ν. Μαγνησίας Τίνας Κλάρα.

Πρόσφεραν και πάλι εθελοντικά τις υπηρεσίες τους οι “Λειτουργοί Υγείας της Αγάπης” – Εξέτασαν πολίτες στο Νότιο Πήλιο

Σε δηλώσεις του ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος τόνισε ότι «είναι η 3η εξόρμηση, μετά την Ζαγορά και τα Καλά Νερά ήρθαμε στο Λαύκο του Νοτίου Πηλίου με τους «Λειτουργούς Υγείας της Αγάπης» που λειτουργούν στο πλαίσιο του Δικτύου Υγείας της Ι. Μητροπόλεως Δημητριάδος, είναι οι επιστήμονες που προσφέρουν τον ελεύθερο χρόνο τους, τις υπηρεσίες τους τις Τετάρτες που τα Ιατρεία τους είναι κλειστά στους πολίτες δωρεάν, σε χώρους που ετοιμάζει ο Δήμος και οι υπηρεσίες του. Οι άνθρωποι αυτοί, των απομακρυσμένων περιοχών, είναι ήρωες και ακόμα περισσότερο μετά τις πληγές που άφησε η κακοκαιρία, γι’ αυτό και είμαι ευγνώμων προς όλους του γιατρούς αλλά και τους ανθρώπους που το οργανώνουν όπως και τους Εθελοντές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που βοηθούν οργανωτικά. Χαίρομαι όμως που σήμερα βλέπω πολλά παιδάκια, για τους οδοντιάτρους μας και χαίρομαι ακόμα περισσότερο, που οι κάτοικοι των περιοχών εκτιμούν αυτή την προσπάθεια, δεν ταλαιπωρούνται με τα ραντεβού τους, δεν περιμένουν ώρες για επίσκεψη, δεν κοστίζει η εξέταση αλλά είναι πραγματικά πολύ βοηθητική. Οι γιατροί μας χαίρονται για αυτή την προσφορά και φαίνεται ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους που το κάνουν πέραν των επαγγελματικών τους δραστηριοτήτων.»

Πρόσφεραν και πάλι εθελοντικά τις υπηρεσίες τους οι “Λειτουργοί Υγείας της Αγάπης” – Εξέτασαν πολίτες στο Νότιο Πήλιο

Τέλος, ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στην μελλοντική δράση του δικτύου, που θα είναι από τον Σεπτέμβριο στην περιοχή των Καναλίων, αλλά και τον προγραμματισμό που γίνεται για επισκέψεις σε απομακρυσμένες περιοχές της Μαγνησίας, από το Φθινόπωρο του 2024, ενώ οι δράσεις του δικτύου θα ξεπεράσουν τα σύνορα της Ελλάδος, με μια ιεραποστολή στο εξωτερικό που κυοφορείται σύμφωνα με δηλώσεις του, αλλά είναι κάτι που θα ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι δεκάδες κάτοικοι της γύρω περιοχής, όλων των ηλικιών, είχαν την ευκαιρία να εξετασθούν δωρεάν με τους γιατρούς που εθελοντικά πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στους τομείς :

 • παιδιατρικής,
 • οδοντιατρικής,
 • ορθοπαιδικής,
 • γυναικολογικής,
 • καρδιολογικής,
 • παθολογικής,
 • νεφρολογίας και
 • δερματολογίας.

Συμμετείχαν εθελοντικά οι γιατροί : 

 • Νατάσσα Οικονόμου Παιδίατρος
 • Παύλος Μαλινδρέτος Νεφρολογία
 • Δημήτρης Πάτσιος Παθολόγος
 • Δημήτρης Κωστάκης Καρδιολόγος
 • Κατερίνα Παππά Δερματολόγος
 • Βασίλης Γεωργακλής Ορθοπαιδικός
 • Μαρία Εξάρχου Ορθοδοντικός
 • Στέλλα Κοτσανίδου Οδοντίατρος

Δωρεάν προληπτική οδοντιατρική εξέταση
στα Δημοτικά σχολεία του Δήμου Νοτίου Πηλίου


Δωρεάν προληπτική οδοντιατρική εξέταση σε όλα τα Δημοτικά σχολεία θα
υλοποιήσει ο Δήμος Νοτίου Πηλίου, σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό
Σύλλογο Μαγνησίας.
Η δωρεάν προληπτική οδοντιατρική εξέταση σε όλα τα δημοτικά σχολεία του
Δήμου θα πραγματοποιηθεί με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς .

Προηγούμενο άρθροΑθώοι Κλημόπουλος και Φραγκουδάκης στην πολύκροτη και επεισοδιακή δίκη
Επόμενο άρθροΣτην Σκόπελο ο Χρ. Στρατηγόπουλος – Συνεργασία με τον Στ. Περίσση για το Ειρηνοδικείο