Συνάντηση με τον δήμαρχο Σκοπέλου κ. Σταμάτη Περίσση είχε σήμερα στην Σκόπελο ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου κ. Χρήστος Στρατηγόπουλος.
Κατά τη συνάντηση, υπήρξε εκ μέρους του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου (Δ.Σ.Β.), αναλυτική ενημέρωση του Δημάρχου Σκοπέλου, για τις τρέχουσες εξελίξεις και τις προοπτικές του Ειρηνοδικείου Σκοπέλου, μετά την ψήφιση του Ν. 5108/2024 – για την ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας και την χωροταξική αναδιάρθρωση των δικαστηρίων της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης – δυνάμει των προβλέψεων, του οποίου αυτό (Ειρηνοδικείο Σκοπέλου) μετατρέπεται σε Περιφερειακή Έδρα του Πρωτοδικείου Βόλου.
Επισημάνθηκε ιδιαίτερα ότι η πραγματική, λειτουργική αναβάθμιση του Ειρηνοδικείου Σκοπέλου, του μοναδικού δικαστικού σχηματισμού της Π.Ε. Βορείων Σποράδων, προϋποθέτει συνδυαστικά την πλήρη και άμεση στελέχωση των οργανωτικών θέσεων των υπαλλήλων του, την de facto παρουσία των Δικαστών, που θα υπηρετούν στο δικαστικό σχηματισμό, την αναβάθμιση της ψηφιακής και (τυχόν απαιτούμενης) κτιριακής υποδομής του και παράλληλα την άρση, αλλιώς άμβλυνση, των προβλημάτων, που υφίστανται σήμερα και σχετίζονται με την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σκοπέλου.

Ο Δήμαρχος Σκοπέλου και ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Β. δεσμεύτηκαν για την από κοινού παρουσίαση των κρίσιμων ζητημάτων στις αρμόδιες Αρχές (και κυρίως προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης), ώστε να προκύψουν λύσεις που θα οδηγήσουν στη λειτουργική αναβάθμιση και εν τέλει την εξασφάλιση της προοπτικής βιωσιμότητας του νέου πρωτοδικαστικού σχηματισμού, η διάτρηση του οποίου κρίνεται επιβεβλημένη, με βάση τις αρχές της «νησιωτικότητας» και τις ανάγκες εξυπηρέτησης των δικαστικών αναγκών των τοπικών κοινωνιών των Βορείων Σποράδων.

Προηγούμενο άρθροΕξέτασαν πολίτες στο Νότιο Πήλιο οι “Λειτουργοί Υγείας της Αγάπης”
Επόμενο άρθροΣτον Βόλο ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνης – “Ανεπιθύμητος” λέει το ΚΚΕ