Κι όμως, έντρομοι αγαπησιάρηδες προβοκατόροι, δυστυχώς δεν είναι ψέμα. Ο έpωτας περνάει απ’ το στομάχι και, μοιραία, η αληθινή αγάπη δίνει κιλά αβέρτα! Και φευ, υπάρχουν έρευνες που το επιβεβαιώνουν.

Στη μεγάλη έρευνα του πανεπιστημίου Νορθ Καρολάινα (όπως μας πληροφόρησε το brightside.me) έλαβαν μέρος 8000 άνθρωποι.

Και τα αποτελέσματά της ήταν απογοητευτικά. Σύμφωνα λοιπόν με το εν λόγω πανεπιστήμιο, οι παντρεμένες γυναίκες παίρνουν ως και 12 κιλά στα πρώτα 5 χρόνια μετά το γάμο, την ώρα που οι ελεύθερες παχαίνουν μόνο κατά 10 αν μένουν με τους γονείς τους, και μόλις κατά 6 αν μένουν μόνες τους!

Η επιστήμη μίλησε: Τα ζευγάρια που αγαπιούνται αληθινά, παχαίνουν - Εικόνα 2

Ακόμη χειρότερα είναι τα πράγματα στους άντρες. Εκεί, ο μέσος άντρας έχει πιθανότητες να αυξήσει το βάρος του ως και 12,5 κιλά αν συζεί με το έτερον ήμισυ, ενώ αν είναι ελεύθερος δεν παχαίνει καθόλου!

Ωστόσο, υπήρχαν και κάποια θετικά. Τουλάχιστον, οι άνθρωποι που ζουν “σε σχέση” καπνίζουν και πίνουν λιγότερο. Όμως αυτά τα δεδομένα δεν αρκούν για να χρυσώσουν το χάπι της ζυγαριάς που συνεχώς γράφει περισσότερα.

Ξέρετε όμως τι χρυσώνει πραγματικά το χάπι; Το γεγονός ότι οι άνθρωποι σε ζευγάρια, αποδεικνύονται πιο ευτυχισμένοι παρά τα έξτρα κιλά τους. Αυτός άλλωστε είναι κι ο λόγος της αυξημένης ζυγαριάς. Τα ζευγάρια περνάνε καλά απολαμβάνοντας πράγματα μαζί, κι ένα απ’ αυτά είναι το φαγητό. Όταν ο ένας “τρώει”, μοιραία παρασύρει και τον άλλο. Αυτό ωστόσο δεν είναι απαραίτητα κακό.

Η επιστήμη μίλησε: Τα ζευγάρια που αγαπιούνται αληθινά, παχαίνουν - Εικόνα 4

Προφανώς η καλή υγεία είναι σημαντική, όμως οι άνθρωποι ζευγαρώνουν για να χαίρονται τη ζωή τους. Οπότε, ίσως αξίζει τον κόπο να ζεις μια όμορφη σχέση, έστω κι αν αυτή σημαίνει λίγα κιλά παραπάνω. Ή, ακόμη καλύτερα, λίγο ιδρώτα παραπάνω στο γυμναστήριο. Έτσι θα έχει, και το σώμα που θες, και τον εαυτό σου χορτάτο.

Πηγή: NewSide.gr

Προηγούμενο άρθροΕλληνοφρένεια 24/10/2018
Επόμενο άρθροΔιημερίδα «Παιδική και Εφηβική Λογοτεχνία» στο Π.Θ και Τιμητικό αφιέρωμα Β. Αναγνωστόπουλο.