Η ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ με κεντρικό άξονα την προαγωγή της βιωσιμότητας, πραγματοποιεί σειρά από πρωτοβουλίες που ακολουθούν «πράσινες πρακτικές». Υπό αυτό το πρίσμα, αναλαμβάνει δράση και προχωρά στον σχεδιασμό και την εκπόνηση ειδικού προγράμματος για την ορθή διαχείριση των αδέσποτων στους κοινόχρηστους  χώρους των ΒΙΠΕ που διαχειρίζεται, με γνώμονα την ευταξία των Επιχειρηματικών Πάρκων, την προστασία των Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων, αλλά και με σαφή προσανατολισμό στην ευζωία και ασφάλεια των αδέσποτων ζώων μέσα σε αυτά.

Το πρώτο Επιχειρηματικό Πάρκο, στο οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή το πρόγραμμα, θα είναι αυτό του Ε.Π. Θεσσαλονίκης στη Σίνδο και θα υλοποιηθεί σε άμεση συνεργασία με τον Δήμο Δέλτα, που είναι και ο καθ΄ ύλην αρμόδιος για τη φροντίδα, την περισυλλογή και τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Συγκεκριμένα στον Δήμο Δέλτα, εκτιμάται ότι υπάρχουν πάνω από 2.000 αδέσποτα σκυλιά και αναρίθμητες γάτες. Η εν λόγω πρωτοβουλία προβλέπει τη σίτιση του αδέσποτου πληθυσμού εντός του Ε.Π. αλλά και την περίθαλψη και στείρωσή του.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ, το πρόγραμμα αυτό, που εντάσσεται στην ευρύτερη πολιτική της για την ορθή διαχείριση ζητημάτων του περιβάλλοντος, σταδιακά θα εφαρμοστεί σε όλες της ΒΙ.ΠΕ της εταιρείας, πάντα σε συνεργασία με τους κατά τόπους Δήμους, τις Περιφέρειες, αλλά και εθελοντικές φιλοζωικές οργανώσεις.

Προηγούμενο άρθροΧρ. Τριαντόπουλος: Καταβλήθηκαν πάνω από 3 εκ. ευρώ ως προκαταβολή της κρατικής αρωγής στη Μαγνησία για τις πυρκαγιές του καλοκαιριού
Επόμενο άρθροΕνημέρωση παραγωγών/ επιχειρήσεων για τη δυνατότητα απόκτησης του σήματος RESPECT®