«Η Αριστερά και όχι η Κεντροαριστερά, έχει πλέον τη μεγαλύτερη επιρροή στη Γαλλία» σημείωσε ο κ. Κασσελάκης

«Η σύγκλιση είναι πολύ σημαντική, αλλά στο δικό μας σύστημα πρέπει να γίνει σταδιακά, στη βάση των προγραμμάτων» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», με τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη.

«Να δούμε τι θα γίνει στο τέλος. Είναι η αρχή μιας διαδικασίας.  Η Αριστερά το τονίζω και όχι η Κεντροαριστερά... η Αριστερά έχει πλέον τη μεγαλύτερη επιρροή εκεί κι αυτό είναι θετικό. Αλλά πρέπει λίγο να υπενθυμίσουμε στους εαυτούς μας και στον κόσμο, ποιο είναι το εκλογικό σύστημα της Γαλλίας και ποιο το δικό μας. Εδώ μιλάμε για 577 περιφέρειες μονοεδρικές. Αν κάποιος το κάνει αναλογικά με τον πληθυσμό της Ελλάδας στην Γαλλία, θα είχαμε 89 Περιφέρειες στην Ελλάδα, με 89 μονοεδρικές Περιφέρειες.

«Η σύγκλιση στο τωρινό βουλευτικό σύστημα προφανώς είναι πάρα πολύ σημαντική γιατί υπάρχει και η ενισχυμένη αναλογική, αλλά πρέπει να γίνει σταδιακά σε βάση προγραμμάτων»

Πιστεύετε ότι μετά από 2 γύρους δεν θα αναγκαζόμασταν να έχουμε σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων; Τότε να δείτε πόσο δύσκολο θα ήταν για τον κ. Μητσοτάκη να πάρει 41% συν μπόνους και να μπορεί αυτή την στιγμή να κάνει ό,τι θέλει στην χώρα μας. Εμείς έχουμε ένα σύστημα ενισχυμένης αναλογικής που βασίζεται καθαρά στην δύναμη των κομμάτων στην Βουλή. Δεν μπορούμε έτσι να συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Και συνέχισε: «Για τα πολιτικά, εάν πάρει κάποιος τα ποσοστά του α’ γύρου των δημοτικών εκλογών στην Αθηνά, και βάλει αυτάς τα ποσοστά στις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα για την Βουλή, καταλαβαίνετε ότι μιλάμε για τεράστια διαφορά αυτού του κόμματος και δυνατότητα αυτοδυναμίας, κ.ο.κ.. Με αυτά τα ποσοστά όμως στον β γύρο στην Αθηνά, με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ θα ήτ6αν προοδευτικός υποψήφιος, καταφέραμε να νικησδουμε4 τον κ. Μπακογιάννη.

Η σύγκλιση στο τωρινό βουλευτικό σύστημα προφανώς είναι πάρα πολύ σημαντική γιατί υπάρχει και η ενισχυμένη αναλογική, αλλά πρέπει να γίνει σταδιακά σε βάση προγραμμάτων. Δεν είναι το ίδιο με μονοεδρικές Περιφέρειες».

Προηγούμενο άρθροΗ Μαριέττα Καραμανλή από τον Βόλο επανεξελέγη βουλευτής στην Γαλλία 
Επόμενο άρθροΣκυλακάκης: Παρελθόν πολύ σύντομα το LNG στον Παγασητικό κόλπο