Στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου τέθηκε προς ψήφιση η εισήγηση της δημοτικής αρχής για τα τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης της ΔΕΥΑΜΒ έτους 2021, με το σύνολο των παρατάξεων της αντιπολίτευσης να τα καταψηφίζουν.

Ειδικότερα, τις ενστάσεις της για τα τέλη στην περιοχή της Νέας Αγχιάλου εξέφρασε η επικεφαλής της παράταξης «Βόλος Έξυπνη Πόλη» Νάνσυ Καπούλα. «Η περιοχή πρέπει να φύγει από τη ζώνη του Βόλου και της Νέας Ιωνίας και να μπει στη δεύτερη κατηγορία. Η ΔΕΥΑΜΒ αδυνατεί να παρέχει στην περιοχή καλής ποιότητας νερό. Είναι μεγάλη παράλειψη του προέδρου που δεν μείωσε το τιμολόγιο για την ύδρευση» είπε.

Ο Ιάσονας Αποστολάκης σημείωσε ότι θα στείλει στο επόμενο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ πρόταση για περαιτέρω μειώσεις που θα μπορούσαν να είχαν γίνει και ψήφισε αρνητικά.
Από την πλευρά του ο Απ. Ριζόπουλος δήλωσε πως αν και φαινομενικά το νερό δεν ανεβαίνει, αν η κοστολόγηση γίνει ανά 4μηνο τότε τα τέλη θα πηγαίνουν στην υψηλότερη τιμή κοστολόγησης. «Μια οικογένεια μπορεί να πληρώσει μέχρι και 11%. Οι οικογένειες πλήττονται από τη μείωση του εισοδήματος τους. Πρέπει να μειωθούν έως και 50% τα τιμολόγια της ΔΕΥΑΜΒ και να χρηματοδοτηθεί η ΔΕΥΑΜΒ από τον κρατικό προϋπολογισμό» ανέφερε.

Τέλος ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Βόλος Ανατροπή Δημιουργία» Απόστολος Παπαδούλης δήλωσε ότι πρόσφατα ήρθε στο Δημοτικό συμβούλιο το θέμα για τη χρηματοδότηση της ΔΕΥΑΜΒ από τον Δήμο. «Δεν ξέρουμε γιατί δεν έγινε και πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν άθλια η αίτηση» πρόσθεσε.

Απαντώντας ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Γιώργος Τόρης είπε ότι τα χρέη της Επιχείρησης προέρχονται από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές, όταν δανείζονταν ασύστολα το 2012 και το 2013. «Από το 2014 η δημοτική αρχή μείωσε τα τέλη δύο φορές. Προσπαθούμε να μειώσουμε τα χρέη που βρήκαμε. Το δάνειο δεν έχει απορριφθεί από το υπουργείο, περιμένουμε απάντηση τέλη Νοεμβρίου. Η αίτηση δεν είναι άθλια» ανέφερε στην τοποθέτησή του.

Παίρνοντας τον λόγο ο Θ. Θεοδώρου δήλωσε ότι ορισμένοι πρέπει να καταλάβουν τον ρόλο της αντιπολίτευσης και αναφερόμενος στον κ. Παπαδούλη είπε ότι η τοποθέτησή του θυμίζει τηλεσχολιαστή. “Πρέπει κάποια στιγμή αυτό να σταματήσει. Όταν κάνουμε κάποια τοποθέτηση, πρέπει να είμαστε σοβαροί. Η αντιπολίτευση πρέπει να κάνει προτάσεις».

Απαντώντας ο κ. Παπαδούλης σημείωσε ότι «ασφαλώς και έχουμε καταθέσει προτάσεις σε άλλα θέματα. Η αποδοχή τους ή όχι αποδεικνύει τη θέληση της δημοτικής αρχής. Οπότε ας μην μιλάμε για εντυπώσεις».

«Η πρόταση της παράταξής μου είναι σαφής. Ζητούμε οι πολίτες της δημοτικής ενότητας Ν.Αγχιάλου να πληρώνουν τιμολόγιο αντίστοιχο με αυτό που πληρώνουν οι κάτοικοι στην δεύτερη κατηγορία τιμολόγησης» απάντησε από την πλευρά της η κ. Καπούλα.

«Η ΔΕΥΑΜΒ θα προχωρήσει σε 25% αύξηση στα τιμολόγια. Αυτό δεν γίνεται επειδή η ΔΕΥΑΜΒ έχει χρέη, αλλά γιατί συνεχίζει την πολιτική της κυβέρνησης» πρόσθεσε ο κ. Ριζόπουλος.

Κλείνοντας το θέμα ο κ. Τόρης δήλωσε πως δεν είναι στα σχέδια της ΔΕΥΑΜΒ να γίνουν τετράμηνοι οι λογαριασμοί. Για τη δημοτική ενότητα Νέας Αγχιάλου, ανέφερε ότι έχουν γίνει σημαντικά έργα στην περιοχή την τελευταία περίοδο και πρόσθεσε ότι με το masterplan οι κάτοικοι θα πίνουν πηγαίο νερό.
«Η ΔΕΥΑΜΒ προστατεύει τους πολίτες και προστατεύει τις ευπαθείς ομάδες. Από εκεί και πέρα δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα. Έχει υπαλλήλους» σημείωσε.

Ομόφωνα εγκρίθηκε από τους δημοτικούς συμβούλους η παροχή πρωινού από τον Δήμο Βόλου σε μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ο κ. Αποστολάκης ρώτησε πως θα εφαρμοστεί τώρα που τα Γυμνάσια και τα Λύκεια είναι κλειστά.
Η αντιδήμαρχος Παιδείας Γεωργία Μπουντού σημείωσε ότι η σημερινή απόφαση αφορά το διάστημα μετά την Πρωτοχρονιά. «Θα ξεκινήσει μετά την επανέναρξη των σχολείων. Θα εξετάσουμε αν μπορεί να δοθεί στα δύο σχολεία της Δευτεροβάθμιας, που είναι τα ειδικά, και παραμένουν ανοιχτά» είπε.

Πηγή:e-thessalia.gr

Προηγούμενο άρθροΤσάμης προς αρνητές του κορωνοϊού: “Σκάστε επιτέλους”
Επόμενο άρθροΟ Δήμος ξαφνικά διεκδικεί απευθείας χρηματοδότηση από το Υπουργείο(!) για το εργοστάσιο SRF