Καθολική αντίδραση από την αντιπολίτευση

Tις αντιδράσεις τους στην κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων από τον Δήμο Βόλο εξέφρασαν για ακόμη μία φορά οι αντιπολιτεύσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι, για πρώτη φορά, με τηλεδιάσκεψη. Το θέμα ήρθε προς συζήτηση με αφορμή την ανάκληση προηγούμενης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς ο Δήμος αποφάσισε να αναζητήσει χρηματοδότηση απευθείας από το Υπουργείο, όπως αναφέρθηκε.

«Έχουμε ξαναπεί ότι διαφωνούμε με τη φύση του έργου. Το θέμα είναι πως από την εισήγηση προκύπτει ότι ο Δήμος Βόλου θέλει να άρει τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας και θέλει να απευθυνθεί για χρηματοδότηση στο Υπουργείο. Υπάρχει κάποιο έγγραφο από την Περιφέρεια με το οποίο αρνείται να το χρηματοδοτήσει και απευθύνεστε αλλού;» ρώτησε ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Μαζί για τον Βόλο» Ιάσονας Αποστολάκης.
Και η επικεφαλής της παράταξης «Βόλος Έξυπνη Πόλη» Νάνσυ Καπούλα ζήτησε να πληροφορηθεί τον λόγο για τον οποίο γίνεται ανάκληση της απόφασης που είχε λάβει η δημοτική αρχή. «Είναι εύλογο να αναρωτιόμαστε γιατί ανακαλούνται όλες οι αποφάσεις σας» σημείωσε.

«Είναι μια επιλογή της διοίκησης του Δήμου. Τα δεδομένα που υπάρχουν είναι ότι έχουμε εγκεκριμένη ΑΕΠΟ. Είναι επιλογή του Δήμου από πού θα διεκδικήσει τη χρηματοδότησή του» απάντησε ο αντιδήμαρχος Θάνος Θεοδώρου.

Την κατηγορηματική αντίδραση της Λαϊκής Συσπείρωσης Βόλου στην επεξεργασία αποβλήτων για παραγωγή rdf στον ΧΥΤΑ, εξέφρασε και ο επικεφαλής Απόστολος Ριζόπουλος. «Ήδη έχουν ξεφυτρώσει άλλες δύο μονάδες επεξεργασίας αποβλήτων. Πέρα από την καύση στην ΑΓΕΤ, η περιοχή μετατρέπεται σε συλλέκτη των σκουπιδιών όλης της Ελλάδας. Πρέπει να σταματήσει αυτό το έγκλημα εις βάρος του βολιώτικου λαού» υποστήριξε.

Πηγή: e-thessalia.gr

Προηγούμενο άρθροΚαταψήφισαν οι αντιπολιτεύσεις τα τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης της ΔΕΥΑΜΒ
Επόμενο άρθροΣυναγερμός στη Σ.Μ.Υ. – Πάνω από 100 μαθητές της θετικοί σε ομαδικό rapid test