Κέρδισε της εντυπώσεις η Σκιάθος στην εκδήλωση παρουσίασης του προορισμού, που διοργάνωσε ο Δήμος Σκιάθου στην ελληνική Πρεσβεία στις Βρυξέλλες στις 23 Απριλίου 2024 σε συνεργασία με την Πρεσβεία και την Υπηρεσία ΕΟΤ Κάτω Χωρών. Τον Δήμο Σκιάθου εκπροσώπησαν ο Δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας, και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Αλέξανδρος Ευσταθίου.

Στην εκδήλωση προβολής του νησιού με έμφαση στον πολιτισμό, τη γαστρονομία, την προσβασιμότητα και κυρίως στις χαρτογραφημένες πεζοπορικές διαδρομές του, παραβρέθηκαν κορυφαίοι εκπρόσωποι της τοπικής τουριστικής αγοράς και δημοσιογράφοι, που εκδήλωσαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το νησί και τις δυνατότητες για πεζοπορικό τουρισμό, καθώς, σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Βέλγων Τουριστικών Πρακτόρων (ABTO), το 30% των Βέλγων ταξιδιωτών επιλέγει τον προορισμό του με βάση τις πεζοπορικές διαδρομές που αυτός προσφέρει.

Επίσης, επιβεβαιώθηκε η πρόβλεψη για αύξηση κατά 6% των κρατήσεων από το Βέλγιο και την Ολλανδία προς την Ελλάδα, με τη χώρα μας να βρίσκεται για το 2024 ανάμεσα στους 5 δημοφιλείς προορισμούς τόσο των Βέλγων όσο και των Ολλανδών τουριστών.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την Πρέσβη της Ελλάδας στις Βρυξέλλες, Σοφία Γραμματά, και την Διευθύντρια του Γραφείου του ΕΟΤ Ολλανδίας-Βελγίου, Κυριακή Μπουλασίδου, για την εξαιρετική συνεργασία και την πολύτιμη υποστήριξη. Η παρουσίαση του προορισμού άφησε θετικούς οιωνούς για την απευθείας αεροπορική σύνδεση του νησιού με τις Βρυξέλλες. Το άνοιγμα στην αγορά του Βελγίου είναι ένας ακόμη στόχος που έχει θέσει η δημοτική αρχή, η επίτευξη του οποίου επιβεβαιώνει τη δυναμική του προορισμού», δήλωσε ο Δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας.

Προηγούμενο άρθροΠαραμένουν κλειστά τα ιδιωτικά μικροβιολογικά εργαστήρια στον Βόλο 
Επόμενο άρθροΣτιγμές χαλάρωσης στα καφέ για τον Σ.Κασσελάκη και δείπνο στο Φρούριο με Κουρέτα (φωτο)