Η αποθέωση της ατομικής ευθύνης και της κρατικής αναισθησίας εφαρμόζεται εδώ και χρόνια στα άτομα με αναπηρία, όπου η στήριξή τους σε υπηρεσίες πρόνοιας, υγείας, παιδείας, πρώιμης διάγνωσης και αποκατάστασης, φροντίδας για τα απαραίτητα τεχνικά και τεχνολογικά βοηθήματα, για μετακίνηση, για απρόσκοπτη κοινωνική ζωή, όλο και περισσότερο εξαρτάται από τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Αυτές οι κρίσιμες για τη ζωή τους γενικές και πρόσθετες ανάγκες μετατρέπονται όλο και περισσότερο σε πεδίο επιχειρηματικής δράσης και πεδίο ανέξοδης και υποκριτικής “φιλανθρωπίας”.
Αυτή είναι και η βάση πάνω στην οποία εκδηλώνονται φρικιαστικές και απάνθρωπες συμπεριφορές και καταστάσεις όπως αυτή με τον 45χρονο στη Ζαγορά.
Για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί ευθύνες έχουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις που στηρίζουν και υλοποιούν την πολιτική της Ε.Ε. που βάζει τις ανάγκες των ανθρώπων με αναπηρία στο ζύγι του «κόστους-οφέλους» και οδηγεί στην παραπέρα εμπορευματοποίηση των αναγκών των ΑμέΑ σε όλα τα επίπεδα και παράλληλα στην υποβάθμιση υποδομών και υπηρεσιών υγείας, πρόνοιας, μόρφωσης, σε μειώσεις επιδομάτων και συντάξεων
Είναι χαρακτηριστικό ότι με το 3ο Μνημόνιο που ψηφίστηκε από την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου περιλάμβανε, εκτός των άλλων αντιλαϊκών μέτρων, την άγρια επιδρομή στην Πρόνοια, την Ειδική Αγωγή και την Αποκατάσταση. Τη μείωση των δαπανών για την Πρόνοια κατά 50%, το κλείσιμο των Ειδικών Σχολείων και των ιδρυμάτων, το πετσόκομμα των επιδομάτων αναπηρίας.
Το ΚΚΕ πολέμησε και πολεμά με όλες του τις δυνάμεις ενάντια σε αυτή τη βάρβαρη πολιτική για το δικαίωμα στη θεραπεία, στην εκπαίδευση, στην αποκατάσταση, στη δουλειά. Για το ΚΚΕ όλα αυτά είναι αναφαίρετα δικαιώματα και απαραίτητοι όροι για ζωή με αξιοπρέπεια.
Το ΚΚΕ στηρίζει έμπρακτα, στην πρώτη γραμμή των αγώνων, τις διεκδικήσεις του αναπηρικού κινήματος:
Για την ίδρυση και ανέγερση νέων σύγχρονων δομών στήριξης, αποκατάστασης, μόνιμης ή προσωρινής φιλοξενίας, με βάση τις ανάγκες, εξασφαλίζοντας όλες τις αναγκαίες προϋποθέσεις που αφορούν στη μεταφορά, τη στελέχωση με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό, τον εξοπλισμό και το εκπαιδευτικό υλικό, με την απαραίτητη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Για να στελεχωθούν άμεσα οι κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων με ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, κοινωνιολόγους, παιδοψυχιάτρους, νοσηλευτές με μόνιμη και σταθερή εργασία, για την ολόπλευρη στήριξη των ανθρώπων με αναπηρία, αλλά και των οικογενειών τους, ούτως ώστε να αντιμετωπίζονται έγκαιρα τα διάφορα προβλήματα και να μπορούν να έχουν την ανάλογη ολοκληρωμένη επιστημονική αντιμετώπιση και στήριξη.

Προηγούμενο άρθροΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ: MHN KATAΔΙΚΑΖΕΤΕ ΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ 
Επόμενο άρθροΤα καλοκαιρινά δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ