Δευτέρα 27 Μαΐου 2024, ώρα 19.30 στο κέντρο πολιτισμού και τεχνών «Θεατρίνη»

H συνάντηση του Μαΐου 2024 της Λέσχης Αφήγησης Βόλου θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 27 Μαΐου 2024 στις 7:30 το απόγευμα στο κέντρο πολιτισμού και τεχνών «Θεατρίνη», Πλάτωνος 20 απέναντι από τον Ι. Ναό Μεταμορφώσεως στον Βόλο.
Οι παλιές ιστορίες ετοιμάζονται να πάρουν πάλι φωνή. Οι συμμετέχοντες αφηγούνται ιστορίες παραδοσιακά παραμύθια, θρύλους, μύθους, ιστορίες που έχουν σχέση με τον προφορικό πολιτισμό της περιοχής και της Πατρίδας μας. Οι ιστορίες από το χαρτί μεταφέρονται στις καρδιές και από κει μοιράζονται σε όλους. Ο κάθε αφηγητής γίνεται υπηρέτης των ιστοριών που τους δίνει το σώμα του και τη φωνή του για να ζήσουν και για να γίνουν κτήμα όλων. Κι αυτοί με την σειρά τους θα τις μεταδώσουν στους δικούς τους ανθρώπους και στους φίλους.
Θυμίζουμε ότι η Λέσχη Αφήγησης Βόλου, που κλείνει φέτος πέντε χρόνια πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Νίκου Βαραλή, Διευθυντή του Ρ/Σ «ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ» της Ι.Μ. Δημητριάδος και Αλμυρού και μέλους του Δ.Σ της «Μαγνήτων Κιβωτού , για την διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος».
Μόνιμη στόχευση παραμένει η αναζήτηση και δημιουργία ενός σταθερού χώρου αναφοράς, μέσα στον οποίο θα γίνονται αφηγήσεις από τον ανεξάντλητο κόσμο της προφορικής λογοτεχνίας, δίνοντας την ευκαιρία αφηγηματικής έκθεσης σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων, που επιθυμούν να αφηγηθούν, σε όσους αγαπούν να λένε ιστορίες και σε όσους αρέσκονται να τις ακούν. Επιπλέον, και να υποδέχεται παλιούς και νέους φίλους που αρέσκονται να ταξιδεύουν μέσα από τα λόγια των πολλών ανώνυμων, που έφτασαν μέχρι τις μέρες μας και αξίζει να ακουστούν και πάλι σε νέες συνθήκες.
Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι και ότι η διάθεση για αφήγηση αυξήθηκε πολύ την εφετινή χρονιά και έτσι στη συνάντηση του Μαΐου έχουν δηλώσει και θα αφηγηθούν, εκτός του Νίκου Βαραλή και οι παρακάτω:
1 Αγγελική Θάνου
2 Λεωνίδας Χριστοδουλίδης
3 Δέσποινα Βαράκη
4 Μαρία Μπούχλη
5 Νίκος Σοφιάδης
6 Δημήτρης Παταβάλης
7 Νίκος Παπαδόπουλος
8 Μαρία Ζαχαριά
9 Μαίρη Κοτρώτσου
10 Κατερίνα Θεοδώρου
Ήδη από τις συμμετοχές συμπεραίνουμε ότι θα υπάρξει ένας μικρός ….Μαραθώνιος Αφήγησης, που πιστεύουμε ότι θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον.
Οι συμμετέχοντες, παλαιοί και νέοι περιμένουν αυτούς που αγαπούν τις ιστορίες να πλαισιώσουν τις παρουσιάσεις της Λέσχης Αφήγησης, γιατί στόχος της είναι πάντα η δημιουργία μιας κοινότητας που αγαπάει την κάθε ιστορία και ξέρει να ακούει. Η συμμετοχή είναι δωρεάν εκτός από την ελάχιστη κατανάλωση για την ενίσχυση του χώρου που μας φιλοξενεί και είναι ανοιχτή σε όλους.
Όλοι οι αφηγητές περιμένουν την Δευτέρα 27 Μαΐου στις 7.30 το απόγευμα, πάντα στον πάντοτε φιλόξενο κέντρο πολιτισμού και τεχνών «Θεατρίνη», παλαιούς και νέους λάτρης της προφορικής αφήγησης.

Προηγούμενο άρθροΤοπογραφική αποτύπωση επτά ρεμάτων Δήμου Νοτίου Πηλίου, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας
Επόμενο άρθροΥπογράφεται το μνημόνιο συνεργασίας με την Αίγυπτο για τη σύνδεση των λιμανιών Βόλου – Αλεξάνδρειας