Υπογράφεται το μνημόνιο συνεργασίας με την Αίγυπτο για τη σύνδεση των λιμανιών Βόλου – Αλεξάνδρειας

Στην Αίγυπτο θα βρίσκεται από την Τρίτη 28 Μαΐου 2024 ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Σωκράτης Αναγνώστου, μαζί με αντιπροσωπεία εκπροσώπων υπουργείων της ελληνικής κυβέρνησης, για την υπογραφή του MOU – Μνημόνιο Συνεργασίας, μεταξύ του Οργανισμού Λιμένος Βόλου και του Οργανισμού Λιμένος Αλεξάνδρειας, για την προώθηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης μεταξύ Ελλάδος Αιγύπτου, από και προς τους λιμένες Βόλου και Αλεξάνδρειας.

Επικεφαλής της επίσημης αποστολής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο γενικός γραμματέας Ναυτιλίας και Λιμένων του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ενώ θα παρευρεθεί, μεταξύ άλλων, και ο γενικός γραμματέας Τουριστικής προβολής Μύρωνας Φλουρής.

Το μνημόνιο συνεργασίας θα υπογραφεί την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024, στην Αλεξάνδρεια.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση αποτελεί πρωτοβουλία των εμπλεκόμενων φορέων (Οργανισμός Λιμένος Βόλου Α.Ε., Επιμελητηριακός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Μεταφορών (Ε.Ε.ΣΥ.Μ), Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδας Οδικών Εμπορευματικών και Επιβατικών Μεταφορών (ΟΦΑΕ) & Επιμελητήριο Μαγνησίας) που ξεκίνησε το 2021 και στηρίζεται ένθερμα από τα Υπουργεία Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Εξωτερικών της Ελλάδος, καθώς και από τα αντίστοιχα Υπουργεία της Αιγύπτου.

Στόχος του MOU είναι η δρομολόγηση πλοίου Ro/Ro ή Ro/Pax μεταξύ Βόλου – Αλεξάνδρειας. Αυτό θα προκύψει μετά την εκπόνηση μελέτης βιωσιμότητας της συγκεκριμένης γραμμής, που θα υποδείξει και το είδος του πλοίου.

Προηγούμενο άρθροΛΕΣΧΗ ΑΦΗΓΗΣΗΣ ΒΟΛΟΥ: Συνεχίζονται οι συναντήσεις της
Επόμενο άρθροΌλα έτοιμα για τις πανελλαδικές στη Μαγνησία