Εγκρίθηκε από το Δ.Σ. Αλμυρού το μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στον Δήμο Αλμυρού, το Εργαστήριο Γλυπτικής του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. και το Τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας & Υδάτινου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το μνημόνιο αφορά τη δημιουργία ενός κοινού πλαισίου συνεργασίας με σκοπό την οργάνωση και την υλοποίηση συντονισμένων δράσεων και παρεμβάσεων για τη δημιουργία του -πρώτου στην Ελλάδα- Ελεύθερου Τεχνητού Υποβρύχιου Αξιοθέατου στον Δήμο Αλμυρού. 

Τα γλυπτά θα φιλοτεχνηθούν  από την Σχολή καλών τεχνών του Α.Π.Θ, θα είναι εμπνευσμένα από την πλούσια μυθολογική και πολιτισμική κληρονομιά της περιοχής μας και θα εμβαπτισθούν σε βάθος 12-15 μετρων στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πτελεού και Αχιλλείου.

Το έργο θα παραδοθεί σε χρονικό διάστημα περίπου ενός έτους και θα προσελκύσει πληθώρα φίλων του καταδυτικού τουρισμού από την Ελλάδα και την Ευρώπη, αυξάνοντας την επισκεψιμότητα της περιοχής και συμβάλλοντας στην τουριστική προβολή ολόκληρης της Νοτιοδυτικής Μαγνησίας, με όλα τα επακόλουθα οφέλη για την ανάπτυξη και την τοπική οικονομία

Προηγούμενο άρθροΜεγάλη συγκέντρωση της ΝΔ στον Βόλο
Επόμενο άρθροΑναβαθμίζεται το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου – Υπεγράφη η σύμβαση με τον ανάδοχο