Νέο δημοψηφισμα για το Brexit ζήτησε ο Δήμαρχος του Λονδίνου

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Sadiq Khan του Εργατικού Κόμματος ζήτησε τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος για την παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ, επικρίντας την κυβέρνηση Μέι για τους χειρισμούς των διαπραγματεύσεων που κάνει για το Brexit.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου, προειδοποιίησε ότι η Βρετανία βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο συντριβής αν αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς την επίτευξη συμφωνίας με τις Βρυξέλλες.

Σε στήλη του που δημοσιεύτηκε αργά το Σάββατο στην εφημερίδα Observer, ο Καν δήλωσε ότι ο χρόνος «τελειώνει πολύ γρήγορα», τονίζοντας ότι η κυβέρνηση της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι δείχνει απροετοίμαστη και χωρίς να διαθέτει τη γνώση και την ικανότητα.

Η αποτυχία επίτευξης μιας συμφωνίας με τις Βρυξέλλες, ή μιας κακής συμφωνίας, μπορεί να έχει αποτέλεσμα των απώλεια 500.000 θέσεων εργασίας και να οδηγήσει σε νοσοκομείο χωρίς αρκετό προσωπικό, να πλήξει τις επιχειρήσεις και την αστυνομία να χρειάζεται να προετοιμαστεί για κοινωνικές αναταραχές, προειδοποίησε.

«Δεν πιστεύω ότι η Μέι έχει την εντολή να τζογάρει τόσο απροκάλυπτα με την οικονομία και τον βιοπορισμό των ανθρώπων» υπογραμμίζει ο Καν, μέλος του Εργατικού Κόμματος και υπέρμαχος της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ένωση στο δημοψήφισμα του 2016.


Η κ. Theresa May αό τη πλευρά της  δήλωσε ότι μια δεύτερη ψηφοφορία θα είναι μια «προδοσία της δημοκρατίας μας

ΠΗΓΗ: BBC, ΒΗΜΑ

Προηγούμενο άρθροΗ Ελληνοφρένεια στο istigmes.com
Επόμενο άρθροΕργαστήρι jazz αυτοσχεδιασμού/jam session, σήμερα 8:30 μ.μ. – 11:30 μ.μ στο Transistor Cafe & Snack Bar Ερμού 6, 38333 Βόλος