Το μήνυμα ότι η άρνηση τοποθέτησης για τον συνεχιζόμενο εκφασισμό των θεσμών στον Δήμο Βόλου συνιστά ευθεία συγκάλυψη και έμμεση επιβεβαίωση της αντιδημοκρατικής πρακτικής που συνεχίζεται στην πόλη, στέλνει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Νίκος Παπαπέτρος, με δήλωσή του για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Ενόψει της προσφυγής στην κάλπη, ο κ. Παπαπέτρος καλεί τους πολίτες να αναλογιστούν ποιοι στήριξαν ή ευθύνονται για την έκπτωση της δημοκρατίας και τον εκχυδαϊσμό του δημόσιου λόγου στην πόλη και να πράξουν αναλόγως.
Η δήλωση του κ. Παπαπέτρου:
Μεθαύριο ψηφίζουμε για την ανάδειξη Ελλήνων αντιπροσώπων στο Ευρωκοινοβούλιο. Σε αντίθεση με την παράταξη που ασκεί αυτή την στιγμή τη διοίκηση στο Δήμο Βόλου, η οποία αποτελείται σε ποσοστό πάνω από 90% από στελέχη, μέλη ή φίλους του κυβερνώντος κόμματος, ίσως ακόμη και από υποστηρικτές εξωσυστημικών ακροδεξιών μορφωμάτων, στη δική μας δημοτική παράταξη εκπροσωπείται το σύνολο σχεδόν του πολιτικού φάσματος της χώρας, και σε επίπεδο δημοτικών συμβούλων, αλλά και μελών και φίλων. Έτσι, δεν μας επιτρέπεται και δεν θα το επιδιώκαμε εξάλλου, να προκρίνουμε ή να προτείνουμε συγκεκριμένες επιλογές στους πολίτες του Δήμου μας.
Αυτό όμως δεν μας στερεί το δικαίωμα να ζητήσουμε – όπως συνεχώς ζητούμε – από τα πολιτικά κόμματα να τοποθετηθούν δημοσίως, εκτός από τα γενικότερα ευρωπαϊκά και εθνικά ζητήματα, και γι’ αυτά που αφορούν τον τόπο μας. Αυτά δηλαδή που, εκτός των άλλων, αφορούν την αποκατάσταση των ζημιών από τις φωτιές και τις πλημμύρες στην πόλη μας, που ακόμη αναμένει ευρωπαϊκά και εθνικά κονδύλια, αλλά και αυτά που αφορούν τον συνεχιζόμενο εκφασισμό των θεσμών στον Δήμο μας, φαινόμενο που δεν άρχισε μόνο του και που επίσης δεν εξελίσσεται αυτοματοποιημένα. Η άρνηση τοποθέτησης δεν συνιστά διακριτική αποχή και σεβασμό στην αυτοδιοίκηση, αλλά ευθεία συγκάλυψη και έμμεση επιβεβαίωση της αντιδημοκρατικής πρακτικής που συνεχίζεται στην πόλη μας.
Καλούμε όμως – και κυρίως αυτούς – τους πολίτες της πόλης μας να θυμηθούν όλους εκείνους, πολιτικά κόμματα δηλαδή και εκπροσώπους τους, που στήριξαν ή ευθύνονται, στον έναν ή τον άλλο βαθμό, για την έκπτωση της δημοκρατίας και τον εκχυδαϊσμό του δημόσιου λόγου στο Δήμο μας και αναλόγως να πράξουν.
Ευχόμαστε στους υποψηφίους από τον τόπο μας που συμμετέχουν στις ευρωεκλογές, καλή επιτυχία!

Προηγούμενο άρθροΠρος νέα παράταση η υποβολή δηλώσεων πόθεν έσχες 
Επόμενο άρθροΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Μαγνησίας: ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ