Συμπολίτισσες και Συμπολίτες της Μαγνησίας,

Με βαθύ σεβασμό στις προσωπικές σας προτιμήσεις, απευθυνόμαστε σε εσάς 2 ημέρες πριν τις κρίσιμες Ευρωπαϊκές Εκλογές, με τις κάλπες να έχουν ήδη ανοίξει σε κάποιες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αγαπητοί συμπολίτες, η τεράστια αυτή δημοκρατική διαδικασία, βρίσκει τον λαό μας, δεύτερο φτωχότερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ στα εταιρικά κέρδη η πατρίδα μας φιγουράρει στη πρώτη τριάδα. Οι οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες είναι τεράστιες. Οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι. Ειδικά εδώ στη Θεσσαλία τα προβλήματα από τις καταστροφές κάνουν τη κατάσταση ακόμα χειρότερη και τόσους μήνες μετά η Κυβέρνηση δεν έχει αποκαταστήσει ούτε τα μισά από όσα ανέλαβε.

Οι Έλληνες είμαστε δεύτεροι στις ιδιωτικές δαπάνες υγείας, με το 76% του κλάδου να ελέγχεται από δύο μόλις οικονομικά συμφέροντα. Έχουμε ολιγοπώλειο στις Τράπεζες που έβγαλαν κέρδη τρία δισεκατομμύρια ευρώ και το πρόστιμο για αισχροκέρδεια ήταν μόλις 41 εκατομμύρια. Η Κυβέρνηση τους «κλείνει το μάτι» για να συνεχίσουν. Έχουμε ολιγοπώλειο στην ενέργεια. Ξκινά η πιο δύσκολη περίοδος λόγω κλιματικής κρίσης και αναμένονται αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα μέχρι και 70%. Έχουμε ολιγοπώλειο στην αγορά τροφίμων, με την ακρίβεια στα βασικά μας αγαθά να χτυπάει πρωτιά εδώ και μήνες σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες καλούνται να αντιμετωπίζουν πρωτόγνωρα ποσά φορολογίας, ενώ πολλοί από αυτούς ακόμα μαζεύουν τις ζημιές τους από όσα έζησε ο τόπος μας.

Οι αγρότες, χειρότερα, βλέπουν να μειώνονται ποσά της Κ.Α.Π. λόγω άστοχου σχεδιασμού από τη Κυβέρνηση και βρίσκονται σε ομηρία, αναμένοντας αποζημιώσεις λόγω των πρωτόγνωρων καταστροφών στη παραγωγή τους, μιας και κανείς δεν φρόντισε για έργα πρόληψης.

Η χώρα έχει καταδικαστεί καθώς δεν έχει υποβάλλει σχέδια διαχείρισης υδάτων και πλημμυρών στην Ευρώπη, αλλά η Κυβέρνηση κοίταξε να δώσει σε ένα οργανισμό υπό μορφή Ανώνυμης Εταιρείας τα θεσσαλικά ύδατα, εξαιρώντας ακόμα και τη Περιφερειακή Αρχή από τη διαχείρισή τους.

Αγαπητοί μας συμπατριώτες, από τη συμμετοχή μας εξαρτάται το μέλλον μας. Η Αποχή δεν είναι μήνυμα αντίδρασης, είναι στήριξη στη Νέα Δημοκρατία και στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το ΠΑΣΟΚ έχει θέσεις για όλα τα μεγάλα ζητήματα που μας ταλαιπωρούν καθημερινά. Το πρόβλημα της κοινωνίας μας δεν είναι αν ο κος. Μητσοτάκης ή ο κος. Κασσελάκης είναι πλουσιότερος. Όλοι γνωρίζουν άλλωστε ότι και οι δύο υπηρετούν τα ίδια συμφέροντα.

Το κράτος δικαίου δεν λειτουργεί. Συγκάλυψη στο έγκλημα των Τεμπών, Συγκάλυψη στις Υποκλοπές, Συγκάλυψη στις διαρροές προσωπικών δεδομένων των ψηφοφόρων. 

Η Κυριακή είναι ευκαιρία για μια νέα ΑΛΛΑΓΗ στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, που θα είναι προάγγελος των εθνικών εκλογών, αλλά και για ένα άλλο μίγμα πολιτικής στην Ευρώπη. Η Νέα Δημοκρατία είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που επιβάλλει πολιτικές λιτότητας. Είναι το κόμμα της κυρίας Φον Ντερ Λάιεν και του κου. Βέμπερ, έτοιμο για συνεργασία με την ακροδεξιά. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, κόμμα γεμάτο αγκυλώσεις που δεν υποστηρίζει κρίσιμα για την επιβίωση της δικής μας πατρίδας ζητήματα, αδύναμο στην Ευρώπη.

Εμείς, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, μέλος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών που στήριξαν με σθένος τη παραμονή της χώρας μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια τα χρόνια της κρίσης, μπορούμε να δώσουμε ξανά την Ελπίδα στον ελληνικό λαό και να συμβάλλουμε στον αγώνα για μια άλλη Ευρώπη.

Σήμερα με προτάσεις καλούμε όλες τις γενιές να δώσουμε μαζί έναν τίμιο θεσμικό αγώνα, κρατώντας άσβεστες τις παρακαταθήκες του Ανδρέα Παπανδρέου, του μεγαλύτερου Έλληνα σύγχρονου ηγέτη.

Ο Πρόεδρος μας Νίκος Ανδρουλάκης δίνει καθημερινή προσωπική και συλλογική μάχη, για μια χώρα που η οικονομική ανάπτυξη βασίζεται σε όρους δημοκρατίας και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Τη Κυριακή 09 Ιουνίου ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

Μπορούμε και Αξίζουμε ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.

Προηγούμενο άρθροΠαπαπέτρος: Στον δρόμο για την κάλπη οι πολίτες του Βόλου να θυμηθούν ποιοι ευθύνονται για τον εκφασισμό της πόλης
Επόμενο άρθροΠεριοδεία Νάσου Ηλιόπουλου στον Βόλο