Στο νέο λιμάνι της Σκιάθου «έδεσε» χθες το βράδυ το επιβλητικό πειρατικό ιστιοφόρο La Grace μαγνητίζοντας τα βλέμματα πολλών περαστικών που εκείνη την ώρα έκαναν την βόλτα τους.
Η La Grace είναι ένα αντίγραφο ενός πειρατικού ιστιοφόρου του 18ου αιώνα. Το αρχικό πλοίο του Αυγουστίνο Χέρμαν έφερε αυτό το όνομα (το οποίο μεταφράζεται κατά προσέγγιση ως «Χαριτωμένο») κατά τη διάρκεια εμπορικών και διερευνητικών ταξιδιών σε όλη την Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Καραϊβική και τον Ατλαντικό Ωκεανό.


Η La Grace ήταν επίσης γνωστή για τις δραστηριότητες της και τις εμβληματικές πειρατικές νίκες της. Είναι ιδιαίτερα γνωστή η νίκη της πάνω σε δύο ισπανικά πειρατικά που μετέφεραν ζάχαρη, καπνό και κρασί κοντά στην ακτή της Γουατεμάλας.

Αυτό το σύγχρονο αντίγραφο χρησιμοποιείται αποκλειστικά για να διδάξει τέχνη της ναυτικής παράδοσης. Το πλήρωμά της είναι κυρίως από την Τσεχική Δημοκρατία.
Η κατασκευή του σκάφος ξεκίνησε στα τέλη του 2008 σε εμπορικό ναυπηγείο, στο Σουέζ της Αιγύπτου υπό την εποπτεία του καπετάνιου Josef Dvorsky και του κατασκευαστεί πλοίων Daniel Rosesky. O κύριος λόγος για τον οποίο επιλέχθηκε το Σουέζ για τη ναυπήγησή του ήταν η αξιοποίηση των παραδοσιακών διαδικασιών κατασκευής σκαφών, οι οποίες εξακολουθούν να επικρατούν εκεί.

Πηγή: http://skiathoslife.gr