Την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου διοργανώθηκε μεγάλη εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας στο Μεταξουργείο, με ομιλητές την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου και τον υφυπουργό Εργασίας Ανδρέα Πετρόπουλο με θέμα τη ν υλοποίηση των εξαγγελιών του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ και την πορεία της χώρας μετά τα μνημόνια.
Ευχαριστούμε τα μέλη, τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ και τους εκατοντάδες συμπολίτες μας που επέλεξαν να παρακολουθήσουν αυτή την εκδήλωση με σκοπό να ενημερωθούν και να συζητήσουν για πολλά σημαντικά θέματα και προβλήματα της καθημερινότητας τους.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με καθυστέρηση εξ αιτίας της απίστευτα αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς μιας ολιγομελούς ομάδας με την επωνυμία «Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου».
Οι παραπάνω δεν προσπάθησαν να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους για το θέμα που υποτίθεται τους απασχολεί, απόδειξη ότι ουδεμία ερώτηση απηύθυναν στα μέλη της κυβέρνησης που ήταν παρόντα.
Είναι προφανές ότι πραγματικός τους στόχος ήταν να εμποδίσουν την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.
Με φωνές, κραυγές, παιδικά τραγουδάκια, άνοιγμα πανό μπροστά από τους ομιλητές και άλλα πρωτοφανούς προκλητικότητας αλλά και γελοιότητας περιστατικά, αρνήθηκαν να πάρουν τον λόγο παρά τις επανειλημμένες προτάσεις που τους απηύθυνε το προεδρείο, να ανέβουν στο βήμα και να τοποθετηθούν.
Προσποιήθηκαν ότι διαμαρτύρονται προς την κυβέρνηση ενώ επρόκειτο καθαρά για μια εκδήλωση οργανωμένη από ένα κόμμα που είχε καλεσμένους για ομιλητές δύο υφυπουργούς.
Όπως πιστεύαμε πάντα, έτσι και σήμερα δηλώνουμε ότι οι αντισυγκεντρώσεις και η προσπάθεια διάλυσης πολιτικών εκδηλώσεων των δημοκρατικών κομμάτων αποτελεί μια ακραία αντιδημοκρατική ενέργεια, ιστορικές πηγές της οποίας, ανάγονται στις ζοφερές πρακτικές των παρακρατικών συμμοριών της δεξιάς και της ΕΚΟΦ τις πρώτες δεκαετίες μετά τον εμφύλιο.
Ιδιαίτερα για ένα σημαντικό περιβαλλοντικό πρόβλημα που απασχολεί την κοινωνία του Βόλου, με τις πρακτικές τους προσφέρουν τις χειρότερες υπηρεσίες και συμβάλλουν στην αντισυσπείρωση της, και είναι εμφανές ότι τους απασχολεί προσχηματικά ενώ οι προθέσεις τους στοχεύουν αλλού.
Ας το λάβουν σοβαρά υπόψη τους οι φορείς της κοινωνίας που με αγνές προθέσεις τους ακολουθούσαν μέχρι τώρα σε κάποιες δράσεις τους.
Καταδικάζουμε στην περιφρόνηση των δημοκρατικών συμπολιτών μας αυτούς που μας θύμισαν χθες αυτές τις μακρινές εποχές.
Καλούμε τα άλλα δημοκρατικά κόμματα, τις δημοτικές κινήσεις , όλους τους φορείς της κοινωνίας των πολιτών του Βόλου να καταδικάσουν αυτές τις άθλιες πρακτικές και να απομονώσουν αυτή την φαιδρή ομάδα στον μόνο χώρο που της αξίζει:
Αυτόν του γραφικού και βαθειά αντιδημοκρατικού περιθωρίου.
Χαιρετίζουμε την στάση των εκατοντάδων συμπολιτών μας, πολλοί από τους οποίους δεν έχουν καμιά οργανωτική σχέση με το κόμμα μας, οι οποίοι με το δημοκρατικό ήθος τους την ψυχραιμία και την επίμονη αγωνιστικότητά τους ακύρωσαν το σχέδιο αυτής της ολιγομελούς ομάδας να προκληθούν βίαια επεισόδια, ενώ ταυτόχρονα είχαν την υπομονή και την θέληση να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν σε μια πολιτική εκδήλωση που τελείωσε περίπου στις 11 μμ.
Η ιλαρότητα, η προκλητικότητα και η αναίσχυντη διάδοση ψεμάτων συνεχίζεται και σήμερα με την έκδοση μιας φοβερής ανακοίνωσης που προσπαθεί να τους εμφανίσει ως θύματα βίαιων ενεργειών οι οποίες δεν έγιναν ποτέ.
Εχουν το θράσος να καταγγέλλουν διάφορα που, κατά την άποψή τους συνέβησαν, με αφορμή το γεγονός ότι εισέβαλλαν στην εκδήλωση.
Η υποκρισία έχει και τα όριά της. Όπως λέει κι ο λαός μας, φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης»

Προηγούμενο άρθροΌχι Α.Παντσά να είναι υποψήφιος Δήμαρχος με στήριξη μόνον του ΣΥΡΙΖΑ
Επόμενο άρθροΈρχεται το 6ο Startup Weekend Volos