Η πρώτη αποτίμηση σύμφωνα με τον Α.Μεϊκόπουλο που επικαλείται εκτίμηση της Περιφέρειας

◼️Από χθες βρίσκομαι σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, το Δήμαρχο Αλμυρού κ. Βαγγέλη Χατζηκυριάκο και τον Περιφερειακό Σύμβουλο της Π.Ε. Μαγνησίας κ. Γεώργιο Ζώγα προκειμένου να ενημερώνομαι διαρκώς για την κατάσταση και τις ζημιές που προκάλεσε στο πέρασμά του ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός».

? Ο κυκλώνας σάρωσε τη βόρεια πλευρά του Δήμου Αλμυρού θέτοντας σε σοβαρότατο κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και προκαλώντας ανυπολόγιστες καταστροφές σε υποδομές, το επαρχιακό δίκτυο, την αγροτική οδοποιία και τις καλλιέργειες.

? Ρώτησα σχετικά με το ύψος των ζημιών την Αντιπεριφερειάρχη. Η κ. Κολυνδρίνη έκανε μια πρώτη εκτίμηση λέγοντας ότι φθάνουν τα 20.000.000 ευρώ. Ενημερώθηκα ακόμη για την κατάρρευση δρόμων και γεφυρών σε επαρχιακούς δρόμους προς Νεοχωράκι, Ανάβρα, Ανθότοπο και Νεράϊδα, την κατάσταση της παλαιάς εθνικής οδού από το Αϊδίνιο προς τον Αλμυρό και συζήτησα με την Αντιπεριφερειάρχη για την αποκατάσταση στην παροχή ρεύματος και νερού στους οικισμούς Ανάβρα, Ανθότοπο, Νεράϊδα, Χοροστάσι και Αργιλοχώρι.

? Για τεράστιους όγκους νερού από τον Όθρυ και τα Φάρσαλα που δημιούργησαν μεγάλα προβλήματα σε υποδομές, επαρχιακό και αγροτικό δίκτυο, όπως επίσης και για κοίτες χειμάρρων, που ενώ για δεκαετίες δεν ξεπερνούσαν τα 30-40 μ., έφθασαν μέσα σε λίγες ώρες τα 150-200 μ. έκανε λόγο ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Βαγγέλης Χατζηκυριάκος.

? Ρώτησα και ενημερώθηκα για την πορεία της καταγραφής των ζημιών καθώς και το πότε θα γίνει αναλυτική περιγραφή της καταστροφής στην περιοχή, καθώς και για τα χωριά του Όθρυ που παραμένουν αποκλεισμένα.

? Συμφωνήσαμε με τον Περιφερειακό Σύμβουλο Γεωργιος Ζωγας στην ανάγκη να κηρυχθεί η περιοχή του Αλμυρού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ο οποίος μου έδωσε εκτενή εικόνα των ζημιών στο παραλιακό μέτωπο και μίλησε για την προσπάθεια των συνεργείων του Δήμου να αποκαταστήσουν την υδροδότηση στην περιοχή. Μου τόνισε την ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στην άμεση καταγραφή των ζημιών σε υποδομές, δίκτυο και καλλιέργειες.

?? Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στην 32η ΤΑΞ/ΠΝ, την Πυροσβεστική και σε όλους εκείνους που με γενναιότητα συνέβαλαν στον απεγκλωβισμό των συνανθρώπων μας, καθώς και στα συνεργεία του Δήμου, της Περιφέρειας και της ΔΕΥΑΛ, που προσπαθούν να αποκαταστασήσουν τις ζημίες στην υδροδρότηση και ηλεκτροδότηση των πληγέντων περιόχων.

◼️ Είναι μια μαύρη ημέρα για τους συμπολίτες μας στον Αλμυρό με μόνο θετικό ότι δε χάθηκαν ανθρώπινες ζωές. Είμαι στο πλευρό τους και θα εξαντλήσω όλα τα περιθώρια για τη γρήγορη αποκατάσταση των ζημιών και την αποζημίωση των πληγέντων στην ευρύτερη περιοχή.

? Θα μεταβώ άμεσα στην περιοχή.

Προηγούμενο άρθροΣε Αλμυρό -Αγχίαλο Χ.Μπουκώρος, Ζ.Μακρή, Θ.Λιούπης, Χ.Τριαντόπουλος
Επόμενο άρθρο240 τα νέα κρούσματα -65 οι διασωληνωμένοι