Συνάντηση Περιφερειάρχη Θεσσαλίας για τις οφειλές σε εργολήπτες της περιφέρειας

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργοληπτικές εταιρίες της Μαγνησίας, οι οποίες δεν έχουν αποπληρωθεί πλήρως για την αποκατάσταση των ζημιών των καταστροφικών πλημμυρών Daniel και Elias, συζήτησαν χθες σε σύσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Κουρέτας, η Πρόεδρος της Δ.Ε του ΤΕΕ Μαγνησίας, Νάνσυ Καπούλα, η Πρόεδρος της Αντιπροσωπείας, Έφη Αντωνίου, ο Πρόεδρος της ΠΕΔΜΕΔΕ Μαγνησίας, Αλέκος Καμπύλης και ο Προέδρος του Σωματείου Πτυχιούχων Χειριστών Ιδιοκτητών Μηχανήματων Εκτελέσεων Τεχνικών Έργων Μαγνησίας, Ιωάννης Χατζηπαρασίδης.

Όπως ανέφερε η Πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας Νάνσυ Καπούλα, «σκοπός της συνεδρίασης ήταν να υπάρξει μια κοινή εικόνα όλων των εμπλεκομένων φορέων αναφορικά με τα έργα αποκατάστασης από τις πλημμύρες, που έχουν εκτελεστεί στη Μαγνησία».

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας που ήταν ενημερωμένος για το θέμα, ανέφερε ότι απομένουν ακόμη 35 εκατομμύρια ευρώ να αποδοθούν στη Θεσσαλία, από τα 74 εκατομμύρια ευρώ που είχαν υπολογιστεί για τις εργασίες αποκατάστασης που πραγματοποιήθηκαν μετά από τις καταστροφικές πλημμύρες Daniel και Elias.

«Ό,τι έχει δουλευτεί, θα πληρωθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρέτας, που ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσουν τα νέα αντιπλημμυρικά έργα (περίπου 70) που θα γίνουν σε ολόκληρη τη Θεσσαλία, ύψους 42 εκατομμυρίων ευρώ.

Τόνισε επίσης, ότι θα αποδοθούν τις επόμενες ημέρες έξι εκατομμύρια ευρώ, στους εργολήπτες που εκτέλεσαν έργα αποκαταστάσεων στη Μαγνησία, που ενέκρινε ήδη η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΠΕΔΜΕΔΕ Μαγνησίας, Αλέκο Καμπύλη, έχει δεσμευτεί το 20 έως 25% των εργασιών που έχουν εκτελεστεί για αποκαταστάσεις, με αποτέλεσμα σχεδόν όλες οι εργοληπτικές επιχειρήσεις της Μαγνησίας να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

Τόσο η Πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας Νάνσυ Καπούλα, όσο και ο Πρόεδρος της ΠΕΔΜΕΔΕ Μαγνησίας, Αλέκος Καμπύλης, ζήτησαν τη συνεργασία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα, προκειμένου να αρθούν τα όποια προβλήματα εντοπίζονται στις αποπληρωμές των έργων.

Κλείνοντας την συνάντηση ο κ. Κουρέτας τόνισε στην κ. Καπούλα, ότι εντός των επόμενων ημερών θα υπάρξει πλήρης ενημέρωση για το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των εργασιών αποκατάστασης.

Στο Συντονιστικό Όργανο του ΤΕΕ Μαγνησίας

Στο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, θα συμμετέχει το Τεχνικό Επιμελητήριο Μαγνησίας, μετά από συζήτηση που είχε η Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Νάνσυ Καπούλα, με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα και τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας απόστρατο Στρατηγό Ηλία Λεοντάρη.

Η ίδια ενημερώθηκε για το νέο Κέντρο Πολιτικής Προστασίας το οποίο έχει μετατραπεί ουσιαστικά σε έναν χώρο 24ωρης παρακολούθησης της Θεσσαλίας, με το οποίο θα εντοπίζονται εστίες πυρκαγιάς άμεσα και θα καθοδηγούνται με σύγχρονα μέσα όλες οι δυνάμεις αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών.

Προηγούμενο άρθροΑχιλλοπούλειο: Νεκρή κάτοικος Αλμυρού από σηπτικό σοκ και συμπτώματα γαστρεντερίτιδας
Επόμενο άρθροΚουρέτας: 100 τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας – Η Περιφέρεια αντέδρασε αμέσως μόλις ενημερώθηκε