Γιατί ο Μπέος δαπανά φέτος από τα ταμεία του Δήμου 75 χιλιάδες για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, ενώ πέρυσι έδωσε λιγότερα και σίγουρα κάτω από 30; Κοιτάξτε ο αριθμός των εκδρομέων  των Χριστουγέννων  που θα έρθουν στο Βόλο, ίδιος με πέρυσι θα είναι, όπως ίδιος είναι χρόνια τώρα, καθώς ο Βόλος και το Πήλιο είναι από τους πρώτους σε επισκεψημότητα και κλίνες χειμερινός τουριστικός προορισμός της χώρας. Η διαφορά λοιπόν έγκειται στο γεγονός ότι φέτος σε μερικούς μήνες από τα Χριστούγεννα έχουμε εκλογές  οπότε πρέπει η προπαγάνδα να γιγαντωθεί στέλνοντας παντού το μήνυμα ότι “ο Βόλος είναι παντού επικοινωνιακά και αυτό είναι κατόρθωμα Μπέου που καταφέρνει να φέρνει τουρίστες στη πόλη”, ασχέτως εάν εκείνοι, ούτως ή άλλως έρχονται στη πόλη επειδή θέλουν να πιουν τσίπουρο, να θαυμάσουν το Πήλιο και την αρχιτεκτονική του,  το Τρενάκι και την παραλία.

Βεβαίως υπάρχει και μία  άλλη μεγάλη αλήθεια… ότι ο Δήμος Βόλου δεν είναι ο μοναδικός που θα δαπανήσει τόσα πολλά  χρήματα για τέτοιου είδους διαφημιστική δράση. Το ίδιο κάνει χρόνια  ο Δήμος Τρικκαίων και από πέρυσι και ο Δήμος Λαρισαίων για να είμαστε δίκαιοι. 
Ωστόσο το τελικό ερώτημα παραμένει για το εάν πρέπει να δαπανηθούν τόσα λεφτά για την διαφημιστική προβολή των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων.  

ΥΓ: Μολονότι  η απάντηση είναι γνωστή “εμείς κάνουμε κουμάντο και θα κριθούμε από τον κόσμο”, φανταζόμαστε πως το μοίρασμα των κονδυλίων της διαφημιστικής προβολής των δήμων από τους διαφημιστές  γίνεται με αντικειμενικά το δυνατόν και όχι κατά το δοκούν κριτήρια, ώστε να μην δίνει το δικαίωμα σε ορισμένους κακόπιστους να μιλήσουν για διαφημιστικές δαπάνες εκδηλώσεων που στην ουσία μετατρέπονται εν μέρει σε νόμιμη οδό υλοποίησης προεκλογικών συμφωνιών. 

Προηγούμενο άρθροΣε 15′ 3/10/2018
Επόμενο άρθροΛιγότερη υποκρισία δεν βλάπτει…