Το χθεσινό μας σχόλιο για το έργο των παρόχθιων της Καραμπατζάκη που παραδίδεται επίσημα σήμερα από την Δημοτική Αρχή… ενόχλησε τον Αχιλλέα Μπέο που ετοιμαζόταν για μια ακομη φορά να παρουσιάσει τον εαυτό του ως τον Δήμαρχο των εργων κόντρα στους “πολιτικούς απατεώνες” του χθες και της δημοκρατικής ιστορίας συτής της πόλης. Όποιος διαβασει το χθεσινό μας σχόλιο (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://istigmes.com/an-i-poli-eiche-afisei-ton-beo-tha-eiche-katastrepsei-tou-parochthious/) και φέρει στην μνήμη του τα επεισόδια, τις συμπεριφορές, τις συλλήψεις και τον δημόσιο διάλογο επί του έργου των παροχθίων του Κραυσίνδωνα, το μόνο που θα συνειδητοποιήσει είναι πως για μια ακόμη φορά περιγράφει αλήθειες.

Ο Αχιλλέας Μπέος και η αλήθεια που αφορά την πολιτική του υπόσταση και όσα την χαρακτηρίζουν… φυσικά δεν εχει κα την καλύτερη σχέση, διότι, όπως πάντα πράττει ένας αλαζόνας και λαϊκιστής πολιτικός που τάχα είναι αντισυστημικός – αλλα τελικά ο ο ίδιος αναπαράγει πακτικές και το σύστημα που καταγγέλει-, απλώς διαστρεβλώνει την αλήθεια παρουσιάζοντας στην καλύτερη περίτωση ένα μέρος της, μονίμως αυτό που τον συμφέρει. Ο δήμαρχος Βόλου λοιπόν, σήμερα το πρωί τόλμησε να σηκώσει το τηλέφωνο του γραφείου του αυτή τη φορά, για να πει με το γνωστό χαλαρό περιπαικτικό ύφακι που τον διακρίνει, πως ο δημοσιογράφος στον οποίο παραμονή Χριστουγέννων κατέθεσε εναντίον του αγωγή ζητώντας του 50.000 ευρώ – άλλη στιγμή θα σας ενημερώσουμε για την υπόθεση και την γνωστή τακτική εκφοβισμού των δημοσιογράφων που τολμούν να κάνουν την δουλειάτους- γράφει “μ@λ@κίες”…

Δυστυχώς για τον Δήμαρχο Βόλου στο istigmes δεν διακρινόμαστε στο να γράφουμε όσα διαβλέπει στα κείμενά μας ο κ.Μπέος, ο οποίος διακρίνεται ως πολιτικό πρόσωπο από την έλλειψη αυτοκριτικής και αυτόγνωσίας. Ας είναι, εμείς θα συνεχίσουμε να του θυμίζουμε ότι σε αυτή την πόλη δεν εχουν παραδοθεί ολοί… και βεβαίως μεταξύ των ανυπότακτων υπάρχουν και αυτοί που με τις πράξεις και τη συμπεριφορά τους ο κ. Μπέος δείχνει ότι και τους υπολογίζει και τους φοβάται, διότι αποκαλύπτουν το πραγματικό πολιτικό του πρόσωπο. Αυτό δεν σημαίνει βεβαίως ότι η κριτική στον Α.Μπέο δεν πρέπει να χαρακτηρίζεται από δικαιοσύνη… και επειδή σήμερα το έργο που δίνει στην κυκλοφορία είναι προς όφελος των πολιτών… ας του πούμε ένα μπράβο που μας άκουσε και μεταμόρφωσε τους παρόχθιους του Κραυσίνδωνα σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας. Άλλωστε εκτός από τα λαμπάκια, τα περισσότερα από τα έργα που γίνονται στην πόλη (λ.χ το Μουσείο της Αργούς), έχουν ένα χαρακτηριστικό… αποτελούν σχεδιασμό και διεκδικήσεις της πόλης πριν την έλευση του κ. Μπέου ο οποίος στην αρχή μάλιστα λοιδωρούσε τις εν λόγω επιλογές.. Η δε στάση του στα σοβαρά ζητήματα της πόλης, όπως λ.χ ο Περιφερειακός και η καύση σκουπιδιών με το εργοστασίου SRF/RDF που θέλει να κατασκευάσει… δεν του δίνουν την εικόνα του λαϊκού Δημάρχου που αγωνίζεται δίπλα στους πολίτες. Αυτά.