
“Ταξιδέψτε μαζί μας στην Ελλάδα για να μάθετε τα μυστικά ευεξίας, τον βοτανικό της πλούτο & τη θεραπευτική δύναμη των φυτών απο την Αρχαιότητα ως σήμερα”.
Με αυτό τον τρόπο η Αμερικάνικη εταιρεία θεματικού τουρισμού Thalassa Journeys προέτρεψε τους ποιοτικούς ταξιδιώτες απο το Πανεπιστήμιο του Cornell να ταξιδέψουν στην Ελλάδα και να γνωρίσουν την ανεξερεύνητη πλευρά της
με όλους τους θησαυρούς που κρύβει.
Συγκεκριμένα, Αμερικανοί απόφοιτοι του πανεπιστημιου Cornell τις τελευταίες μέρες περιηγήθηκαν στο Πήλιο, επισκέφτηκαν φάρμες και γεύτηκαν μοναδικά αυθεντικά πιάτα.
Το κυριότερο όμως είναι οτι γνώριζαν τους ίδιους τους ανθρώπους που με πολύ κόπο και μόχθο φροντίζουν να προσφέρουν την καλύτερη φιλοξενία στους μακρινούς μας ταξιδιώτες.

Να σημειώσουμε οτι το Πανεπιστήμιο Cornell είναι ένα από τα κορυφαία ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ιθάκη των Ηνωμένων Πολιτειών και κατατάσσεται στη θέση #20 στην παγκόσμια κατάταξη QS World University Rankings 2023.
Μαζί τους η Dr. Giulia Friso καθηγήτρια του Τμήματος Βιολογίας& Φυτών του Πανεπιστημίου Cornell , ανώτερη ερευνητική συνεργάτης και λέκτορας στον τομέα της Βιολογίας Φυτών της Σχολής Integrative Plant Science. Καθόλη τη διάρκεια της διαμονής τους φρόντισε μέσα από μια σειρά διαλέξεων να τους φέρει σε επαφή μυστικά ευεξίας μέσω της διατροφής, αλλά και μιας ιατρικής πρακτικής που έχει τις ρίζες της στη γνώση των θεραπευτικών αρετών των φυτών και των βοτάνων της Ελληνικής γης.
Επισκέφτηκαν τη φάρμα Καραϊσκου στην Πορταριά, όπου αφού περιηγηθηκαν στο οικογενειακό βιολογικό αγρόκτημα, μάζεψαν βότανα από τον κήπο και συμμετείχαν στην προετοιμασία ενός ειδικού ελληνικού πιάτου, πριν απολαύσουν όλοι μαζί το γεύμα τους στο αγρόκτημα.
Επισκέφτηκαν όμως και την Εστία στην Πορταριά, όπου η κ. Αγγελική Βογδάνου μαζί με τους ειδικούς τους αποκάλυψαν την τέχνη της κεραμικής, της Υφαντικής με αργαλειό και τέλος αφέθηκαν στα αρώματα της Πήλιας Γης με αφεψήματα βοτάνων με την καθοδήγηση του Βοτανολόγου κ. Μάνου Μάνου.

Την επόμενη μέρα επισκέφτηκαν τον Ι. Ν. Ταξιαρχών στις Μηλιές και συνέχισαν στο γραφικό χωριουδάκι Βυζίτσα όπου τους περιμεναν τα μέλη του γυναικείου συνεταιρισμού Εσπερίδες με εξαίσια πιάτα, φτιαγμένα με αγνά και ντόπια προιοντα.
Πριν αποχαιρετήσουν το Πήλιο , η Ελένη Στεργιοπούλου με την κόρη της Βασιλική, φρόντισαν να τους τιμήσουν με το αποχαιρετιστήριο δείπνο στο Αλέκας στην Τσαγκαράδα, με πιάτα γεμάτα από λουλούδια και ιστορία…
“Ο ποιοτικός ταξιδιώτης αναζητά σε κάθε του ταξίδι το αυθεντικό, να συνδεθεί με τον τόπο, τις ιστορίες του, τους ανθρώπους του…να μάθει και με σεβασμό, να εκτιμήσει όλα όσα θα δει και θα γευτεί. Έχοντας δημιουργήσει δεσμούς, θα ξαναέρθει σύντομα, αφήνοντας πίσω του μόνο καλό αποτύπωμα” μας είπε η Γενική διευθύντρια της Thalassa Journeys στην Ελλάδα κ. Μαρία Χριστίνα Μπακλαβά, που και στο παρελθόν έχει φροντίσει να τιμήσει τη Θεσσαλία, φέρνοντας τα σπουδαιότερα πανεπιστήμια της Αμερικής, αλλά και οργανισμούς όπως το Chamber Music Society του Lincoln Center το 2018.





