Ο Αρχιμανδριτης γνννήθηκε στο Βόλο όπου διαμένουν τα δύο του αδέρφια Δημήτρης και Λεωνίδας Ζαφείρης

Σοκ στους εκκλησιαστικούς κύκλους αλλά και σε όλη την τοπική κοινωνία που γνώριζαν , ζούσαν από κοντά , συνεργάζονταν και στηριζόταν από τον Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Φθιώτιδας Αρχιμανδρίτη  Σεραφείμ Ζαφείρη, από την είδηση της τραγικής εκδημίας του.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Αρχιμανδρίτης εντοπίστηκε από περαστικούς στην παραλία της Αγίας Μαρίνας χωρίς τις αισθήσεις του. Ήταν στην περιοχή από νωρίτερα εκτελώντας εργασίες στο εκκλησάκι της Χριστιανικής Αδελφότητας που υπάρχει κοντά στην παραλία της Αγίας Μαρίνας όπου βγήκε να περπατήσει αλλά δυστυχώς για κάποιο λόγο έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε στο νερό.

Προσέτρεξαν σε βοήθειά του άλλοι λουόμενοι κλήθηκε ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Στυλίδας  όπου παρά τις προσπάθειες δεν κατάφερε να ανανήψει. Δυστυχώς  τα ακριβή αίτια του θανάτου του θα διαπιστώσει η νεκροψία – νεκροτομή που διετάχθη.

Ποιος ήταν ο Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Ζαφείρης

Αρχιμανδρίτης και Τακτικός Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως  Φθιώτιδος, από το 1998.

Εργάστηκε στο Ιεραποστολικό έργο της τοπικής Εκκλησίας και ως λαϊκός και ως κληρικός επί δεκαετία.

Γεννήθηκε το 1959 στο Βόλο, κατάγεται από την Ευρυτανία και ήταν απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ήταν εγγεγραμμένος στο Μοναχολόγιο της Ιεράς Μονής Αγάθωνος και εξυπηρετούσε από ετών  τις πνευματικές ανάγκες του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, του Ορφανοτροφείου Λαμίας και των Φυλακών Δομοκού. Εργάστηκε κυρίως μεταξύ των νέων και κατά των αιρέσεων. Ήταν εντεταλμένος της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος επί των αιρέσεων. Αρθρογραφούσε σε εφημερίδες και περιοδικά. Έχει δημοσιεύσει κατά καιρούς μελέτες και έκανε ομιλίες σε σεμινάρια και συνέδρια σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος και στο εξωτερικό.

Στη Λαμία προΐστατο, των Συνεργαζομένων Ορθοδόξων Συλλόγων της περιοχής Φθιώτιδος, οι οποίοι αναπτύσσουν ποικίλη πνευματική, αντιαιρετική και πατριωτική δράση. Υπηρέτησε τη θητεία του αρχικά στη Λήμνο και μετά στη Διεύθυνση Θρησκευτικού στο ΓΕΕΘΑ.

Πηγή: www.lamiafm1.g

Προηγούμενο άρθρο16 Ιουλίου 1904: Εγκατάσταση Γαλλικής Σχολής Καλογραιών στον Βόλο
Επόμενο άρθροΗ Σκιάθος κορυφαίος προορισμός για τους ψηφιακούς νομάδες στη μετά covid εποχή (video)